Bod musíme brát s pokorou, hodnotí derby trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Bod musíme brát s pokorou, hodnotí derby trenér Šilhavý

PRAHA/EDEN ARENA - O svou neporazitelnost na lavičce nepřišel díky proměněnému pokutovému kopu v závěru zápasu. „Bylo to klasické derby, boj o každý metr. Ziskem bodu jsme udrželi náskok na Spartu, což je důležité. Musíme ho brát s pokorou,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý.
Slavia doma proti Spartě uhájila bod za remízu 1:1. „Nezvládli jsme roli favorita, náš výkon nebyl dobrý. Jsme rádi za bod, vyválčili jsme ho v hodině dvanácté. Byl jsem až překvapený, jak jsme byli v prvním poločase nervózní, ztráceli míče, měli málo pohybu. Ani ve druhé půli se to moc nezměnilo,“ hodnotil trenér Jaroslav Šilhavý.

„Byl to těžký zápas, Sparta je silný soupeř, ani jeden tým ale moc šancí neměl. Bylo to klasické derby, boj o každý metr. Ziskem bodu jsme udrželi náskok na Spartu, což je důležité. Musíme ho brát s pokorou,“ uvědomuje si trenér.

Mohlo Slavii rozhodit také plzeňské zaváhání? „Těžko říct. Derby je velký zápas, mnozí ho hráli prvně v roli favoritů. Možná tam byla i motivace dostat se před Plzeň, která remizovala… Do konce soutěže je ale ještě hodně zápasů,“ ví Jaroslav Šilhavý.

Slavia neměla mnoho příležitostí na využití své silné zbraně v podobě standardních situací. „Standardek jsme chtěli víc. Věděli jsme, že Spartě vypadli stopeři, chtěli jsme je pozlobit, porazit. Nevydařilo se nám to i z důvodu naší pasivity, bylo tam toho minimum, jsem zklamaný. Sparta na nás byla připravená, od první minuty chodila do soubojů, byla v pohybu, byla u odražených míčů, dobře kombinovala. Naštěstí naše obrana fungovala dobře a do mnoha šancí jsme je nepustili,“ těšilo trenéra.

Zaváhání týmu bere trenér Šilhavý jako dobrý test pro další zápasy. „Jsou to pro nás cenné informace, s nimiž můžeme pracovat. Sparta má ve svém středu skvělé hráče, v poli nás přehrávali. Ve finální fázi to ale bylo fifty-fifty. Snažíme se vyhodnocovat nedostatky, je dobře, že jsou vidět, abychom věděli, s čím pak jít do pohárů, do kterých se chceme dostat,“ objasnil.

Na pravém křídle nastoupil místo vykartovaného Sýkory Stanislav Tecl. „Celkově byl výkon mužstva špatný a on do toho zapadl. Průměrných výkonů bylo víc. Je to jeden zápas, zhodnotíme si to, jsou to zkušenosti do dalších utkání,“ dodal.

Slavia dokázala srovnat až v nastavení z nařízeného pokutového kopu. „Ještě jsem celou situaci neviděl zpomaleně, těžko k tomu mohu něco říkat. Sudí byl blízko a neváhal, takže předpokládám, že to penalta byla,“ okomentoval klíčový moment trenér.

Na jedničku byla v Edenu divácká kulisa. „Jménem celého týmu našim fanouškům děkuji. Atmosféra byla jako vždy skvělá, naši fanoušci jsou úžasní, tentokrát vzali zavděk i remízou. Jsem rád, že utkání nebylo poskvrněno nepokoji, oba tábory to zvládly,“ chválil Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články