Bod z Jablonce bereme s pokorou, říká Jan Bořil | SK Slavia Praha
Více

Bod z Jablonce bereme s pokorou, říká Jan Bořil

JABLONEC – Dvacet minut před koncem utkání se Jan Bořil dostal do velké šance. Na malém vápně byl ale důrazně atakován jabloneckým bekem Masopustem a tak jeho střela mířila vedle. Bod za remízu v Jablonci znamená, že Slavia je po 12. kole na třetím místě tabulky.
„Chtěli jsme tady vyhrát, ale dobře jsme věděli, že Jablonec se bude chtít doma ukázat, potrápit nás a to se mu podařilo. Bod bereme s pokorou, jedeme dál,“ uvedl po utkání obránce Jan Bořil.

Jak jste viděl tu situaci ze 70. minuty zápasu, kdy jste byl před brankou atakován jabloneckým bekem?
„Kdybych to při zápase komentoval, jak se říká, na celou hubu, tak si myslím, že už bych asi dohrál. Myslím si, že to byla jasná penalta. Kdyby do mě nestrčil, tak bych to levačkou uklidil do brány. Dál se k tomu nechci vyjadřovat.“

Vyvedl vás Lukáš Masopust z koncentrace?
„Strčil do mě zezadu. Podle mě jasná penalta.“

Jak byste celkově zhodnotil zápas?
„My jsme bohužel nehráli to, co jsme chtěli. Jablonec byl od začátku hbitější, rychlejší a nám to dělalo hrozné problémy. V šatně jsme si pak o poločase řekli, že musíme hrát trošku jinak, zodpovědněji, hrát více po zemi a dávat si to, abychom se víc rozběhali. To se nám moc nedařilo, ale pak se to přelilo a šance byly na obou stranách. Byl to remízový zápas.“

V závěru vám ale muselo být pořádné horko...
„To je pravda. Na konci měl soupeř dvě vyložené tutovky, ale Jirka Pavlenka nás naštěstí podržel a za to jsme rádi.“

Na druhou stranu jste stále zůstali neporaženi...
„Přesně tak. Sbíráme plusové body a to chceme.“ 

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články