Chceme se udržet v Lize mistryň co nejdéle, má jasno trenér Mišovec | SK Slavia Praha
Více

Chceme se udržet v Lize mistryň co nejdéle, má jasno trenér Mišovec

PRAHA/EDEN ARENA - Jeho tým zvládl i další domácí duel v Lize mistryň. Sešívané pojedou do Ruska s výhrou 2:1. Trenéra Antona Mišovce těšilo především to, že se jeho svěřenkyně rovnají profesionálkám a že u druhé branky vyšel taktický záměr.
Trenér sešívaných Anton Mišovec měl po zápase radost, že Slavia zvítězila. Soupeřky přesto sešívané potrápily. „Byl to hodně těžký soupeř, který nás v záložní řadě občas donutil k chybám. Zápas se pro nás vyvíjel pozitivně, dali jsme rychle gól. Pak jsme ale udělali chybu na středu, míč se dostal do strany a po centru si Nahiová odkryla naši bránící hráčku a z voleje srovnala na 1:1. Bylo to velmi obtížné, protože jsme chtěli přidat další branky, ale soupeř měl svou kvalitu. Některé věci jsme bohužel nedohráli tak, jak bych si představoval, třeba hrát víc do křídel,“ zhodnotil utkání.

Výhra ho samozřejmě těší. „Pro nás je to super výsledek. Hráli jsme proti profesionálním fotbalistkám. Naše holky chodí všechny do práce nebo do školy. Na cestě do čtvrtfinále a doufám, že i dál, máme proti sobě jen profesionálky. Myslím, že tyhle holky, které hrají za Slavii, by si zasloužily podmínky, které odpovídají jejich postavení v Evropě,“ porovnával svůj tým se soupeřkami na evropské scéně.

Slavii navíc klapl u druhé branky strategický tah. „Co se týče branek, byl jsem rád, že u druhého gólu nám vyšel taktický plán. Když šla hráčka na roh, poradil jsem jí, ať to hraje druhou nohou. A ono to vyšlo. Soupeřky čekaly balon dovnitř do branky, ale ona to dala pravou nohou ven z brány a Necidová krásně hlavou zakončila. Bylo to překvapivé, ale důležité rozhodnutí. Pochopila to centrující i zakončující hráčka, za to jsem rád,“ usmíval se trenér.

Osmifinále ale ještě není u konce. „Vedeme 2:1 v poločase. Odveta bude těžká. Ruská zima, špatná umělka. My na umělce umíme hrát, záleží ale, jak se vyrovnáme s klimatickými podmínkami. Těžko se tam letí, je to s přestupem v Moskvě. Doufáme, že to ta ruská letadla vydrží. Byl bych rád, abychom postoupili a udrželi tenhle tým v Lize mistryň co nejdéle,“ zakončil Anton Mišovec.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články