Chceme ukázat fanouškům, že můžeme porazit každého, hlásí před derby trenér | SK Slavia Praha
Více

Chceme ukázat fanouškům, že můžeme porazit každého, hlásí před derby trenér

PRAHA - Trenér Dušan Uhrin už sice ve Slavii derby coby asistent zažil, přesto věří, že nedělní zápas bude jedinečný zážitek. A také v to, že jeho tým před domácím publikem v Edenu uhájí tři body.
Trenér Dušan Uhrin sice zažil souboje pražských „S“, ale mnoho zážitků z nich zatím nemá. „Vzpomínek na derby zatím moc nemám. Když jsem byl ve Slavii v roce 2001 jako asistent, skončilo výsledkem 4:4 a tři góly dal Kuka. To bylo velice atraktivní derby, jaké by mělo být,“ prozradil.

Doufá ale, že nedělní zápas mu utkví v paměti. „Na tohle derby chci vzpomínat v dobrém. Doufám, že jsme připraveni. I když jsme nezvládli pohár, tak derby je o něčem jiném. V zápase není favoritů, Sparta je sice v tabulce před námi, ale my hrajeme doma a chceme vyhrát,“ hlásí.

Do zápasu navíc může vybírat ze širokého kádru. „Všichni jsou zdraví, ale ne všichni na sto procent. Pevně věřím, že všichni v kolektivu, který máme, jsou připraveni do zápasu,“ dodal na adresu svého mužstva. To navíc doplnil stoper Michal Frydrych. „Jsem rád, že přišel. Doufám, že hráči, které máme k dispozici, nám ukáží, že už nikdo nový přijít nemusí,“ okomentoval Dušan Uhrin změnu.

Úterní klopýtnutí v domácím poháru podle trenéra mužstvo neovlivní. „Soustředíme se na derby, hráli jsme v Ústí v jiné sestavě, což ovšem nikoho neomlouvá. Čtyři branky jsme snad ještě nedostali, naše obrana hrála dosud velice dobře ve všech utkáních,“ zhodnotil prozatímní výkon sešívané defenzivy.

V lize se Slavii poslední dobou daří lépe. „Realizační tým je nohama pevně na zemi, zase tak spokojený s výsledky jsem nebyl. Pořád si myslím, že máme málo bodů. Ve vzduchu jsme nelítali, nemysleli jsme si, že porazíme každého. Chceme dokázat, že pohár byl ojedinělá záležitost,“ dodal na adresu úterního zápasu.

Sešívaní se podle něj budou soustředit sami na sebe. „Chceme nastoupit s určitou taktikou, chtěl bych vyhrát, i kdyby to bylo 4:3, byl bych spokojen,“ prozradil. „Vnímám, že přichází důležité utkání. Každý o něm mluví a spekuluje, slávisti nám drží palce, sparťani věří, že prohrajeme. Doufám, že ukážeme divákům, že můžeme porazit každého,“ říká před derby číslo 284.

A jak to bude vypadat doma u Uhrinů? „Táty jsem se ještě neptal, komu bude fandit. Doufám, že bude fandit mně, ale mám neblahý pocit, že asi ne. Je to velký sparťan, prožil tam nejhezčí roky trenérského života, ani ho netlačím, aby říkal nesmysly, že mi bude fandit,“ zakončil tiskovou konferenci Dušan Uhrin.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články