Další mezinárodní zkušenost pro tým U9 | SK Slavia Praha
Více

Další mezinárodní zkušenost pro tým U9

PRAHA – O uplynulém víkendu absolvovali malí slávisté z U9 turnaj konaný v okolí Leverkusenu a Kolína nad Rýnem. Do turnaje se zapojilo kolem 90 týmů z 20 zemí.
„Byla to velká šance porovnat se s různými evropskými zeměmi a v případě úspěšné kvalifikační skupiny i s přípravkami velkoklubů hrajících například Ligu mistrů. Již v kvalifikační skupině jsme narazili na slavný Olympique Marseille a po napínavém zápase získali cenné vítězství 3:2. Díky postupu do skupiny vítězů (1. - 20. místo) jsme v neděli poměřili své síly s kvalitními soupeři. Všechny zápasy byly velmi vyrovnané a o výsledném úspěchu či neúspěchu rozhodovaly častokrát maličkosti. Během této skupiny jsme bohužel několikrát nedotáhli dobře rozehraný zápas a ztratili výhry, které by nám později zaručily čtvrtfinále pro nejlepších osm týmů. Po dohrání všech utkání jsme hráli dle turnajového systému o celkové 15. místo. Utkání se nám povedlo herně i střelecky asi nejvíce a zvítězili jsme v něm 4:0. Vítězem turnaje se nakonec stala Austria Vídeň, která porazila ve finále Leverkusen. Na této akci dostali šanci někteří noví hráči, pro které to byla úplně první zkušenost s takovýmto turnajem. Snad získané zkušenosti zúročíme již na dalším turnaji ve Vídni, kde se ve skupině potkáme s týmy jako Bayern, Juventus nebo Rapid,“ hodnotil vystoupení svých svěřenců na turnaji trenér Milan Tintěra.

Výsledky:

Předkolo

Slavia - West Koln 4:0
Slavia - Karlsruhe 2:0
Slavia - Olympique Marseille 3:2
Slavia - Mahlsdorf 0:1
Slavia - Erles SV rot 0:2

Kvalifikace o Champions group

Slavia - Lovenich 4:0

Champions group (24 nejlepších)

Slavia - Hansa Rostock 4:0
Slavia - Reutlingen 3:0
Slavia - PAOK Soluň 1:2
Slavia - Cambridge 1:2
Slavia - Lokomotiv Moskva 0:0
Slavia - Bukurest 1:1

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články