David Beňo a Marco Lauricella důležitými články reprezentace | SK Slavia Praha
Více

David Beňo a Marco Lauricella důležitými články reprezentace

Tradiční turnaj Václava Ježka určený pro reprezentační výběry do 18 let se letos konal v Plzeňském kraji. Do nominace trenéra české reprezentace U18 Luboše Kozla se dostali dva hráči Slavie – David Beňo a Marco Lauricella. Oba zanechali na turnaji výraznou stopu.
V prvním zápase se český výběr utkal s týmem Spojených arabských emirátů. David Beňo i Marco Lauricella nastoupili v základní sestavě, oba odehráli celé utkání. David Beňo navíc vedl český výběr s kapitánskou páskou. A jako správný kapitán také zápas rozhodl! V 84. minutě si za velkým vápnem připravil míč na střelu, jeho zakončení tečoval obránce mimo dosah brankáře a český tým tak slavil výhru 1:0.

V druhém zápase bylo soupeřem České republiky Japonsko. V tomto zápase zasáhl do hry pouze Marco Lauricella, který přišel do hry v 82. minutě. Český výběr podlehl Japonsku 2:3.

Proti Ukrajině se v základní sestavě objevil David Beňo, který odehrál celý zápas. Marco Lauricella se dostal do hry v 84. minutě. Český tým vyhrál 2:0 a postoupil tak do finále turnaje.

Ve finálovém zápase proti USA nastoupil v základní sestavě útočník
Marco Lauricella. A talentovaný útočník prokázal své schopnosti! Již v 6. minutě si našel ve vápně prostor, jeho spoluhráč ho přesnou přihrávkou vyzval ke skórování, útočník Slavie pak přesným zakončení k tyči poslal český výběr do vedení 1:0! Pro Marca Lauricellu to byl první gól v reprezentačním dresu. Soupeř poté skóre otočil, ale pak si vzal slovo opět Marco Lauricella, jehož prudké zakončení o břevno skončilo za brankovou čarou a srovnal tak na 2:2. David Beňo přišel do hry v 70. minutě. Český výběr bohužel utkání nakonec prohrál 2:4.

„Turnaj byl takový na houpačce, hodně nahoru dolů. Po prvním zápase se SAE přišla velká úleva po rozhodujícím gólu pár minut před koncem. Po druhém zápase s Japonskem jsme byli velmi zklamaní, protože nám nechybělo moc k vítězství a zmenšily se nám naděje na finále. Po zápase s Ukrajinou to byla velká euforie, když jsme se výsledkem 2:0 dostali do finále. Ve finále jsme byli naštvaní, chyběl nám kousek. Turnaj hodnotím velice kladně, sehráli jsme se s novými spoluhráči a konečný výsledek taky není špatný," zhodnotil turnaj záložník a kapitán reprezentace David Beňo.

Jak by okomentoval turnaj po individuální stránce? Moje výkony bych řekl, že nebyly špatné, ale samozřejmě mohly být lepší, nikdy nebudu se sebou úplně spokojený. Můj gól byl i trošku se štěstím, obránce ho tečoval, ale to k tomu patří. Byl trošku vyšperkovaný tím, že byl rozhodující a padl pár minut před koncem, takže jsem si ho velmi užil. Mohl jsem přidat i další góly v jiných zápasech, ale jsem rád alespoň za ten jeden,“ vrátil se ke svému střeleckému úspěchu David Beňo.

Také Marco Lauricella o sobě dal na turnaji pořádně vědět. „Jsem moc rad že, jsem se mohl zúčastnit tohoto prestižního turnaje a zahrát si s kvalitními soupeři, jako Japonsko nebo USA, jelikož si nezahrajete s takovými soupeři každý den. Turnaj byl po fyzické stránce velmi náročný, protože jsme v pěti dnech odehráli čtyři velice těžké zápasy. Tento turnaj nám dal velmi cenné zkušenosti do budoucna," okomentoval útočník Slavie.

Ve finále se Lauricella předvedl ve skvělém světle, když se dokázal dvakrát zapsat mezi střelce. Jsem rád, že jsem vstřelil dva góly ve finále, ale bohužel k vítězství to nestačilo. Tímto bych chtěl poděkovat i svým spoluhráčům, jelikož mi velmi pomohli ke vstřelení gólů,“ popsal premiérový střelec gólů v dresu národního týmu Marco Lauricella.

David Beňo a Marco Lauricella nastupují v dresu Slavie U19. Vidět naše talenty v akci budete moci 24. 8. od 11:00, kdy se na Xaverově utká tým U19 s Plzní a 27. 8. od 14:15 taktéž na Xaverově s Hlučínem.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články