Do Edenu míří Super Mario Balotelli. V neděli generálka s OGC Nice! | SK Slavia Praha
Více

Do Edenu míří Super Mario Balotelli. V neděli generálka s OGC Nice!

EDEN – V neděli 16. července v 19 hodin nastoupí Slavia v Edenu k poslednímu přípravnému zápasu před startem nového soutěžního ročníku. Do Edenu přijede tým z francouzské Riviéry – OGC Nice.
Klub vyznávající červeno-černé barvy byl založen v roce 1904 a je jedním ze zakladatelů francouzské I. ligy z roku 1932. Svoji nejúspěšnější éru zažil (na rozdíl od Slavie) v padesátých letech. Ligu vyhrál v roce 1951, 1952 (double), 1956 a 1959, francouzský pohár zvedli fotbalisté OGC Nice v Paříži nad hlavu třikrát – v roce 1952, 1954 a 1957. To byly skutečně „zlaté časy“. Nejčastějším reprezentantem byl Dominique Baratelli, nejlepším klubovým střelcem Joaquín Valle s úctyhodným počtem 339 mistrovských gólů.

A jak to vypadá s celkem z francouzské Riviéry dnes? Od září 2013 je jeho domovem nově vybudovaná Allianz Riviera, která hostila zápasy fotbalového Eura 2016. OGC Nice v právě uplynulém ročníku francouzské nejvyšší soutěže „šlapalo na paty“ vedoucí dvojici Monaco – Paris Saint Germain, což samozřejmě zvedlo zájem a jeho „hlavní muže“. Trenér Lucien Favre měl nabídku od Borrussie Dortmund, Dalbert Henrique od milánského Interu, o Seriho se hodlaly přetahovat PSG a AS Roma, své setrvání zvažoval i „Super Mario“ Balotelli. Italský útočník vstřelil v uplynulém ročníku ve 23 ligových zápasech patnáct gólů.

I další opory v kádru zůstávají: Gautier Lloris, Valentin Eysseric, Maxime Le Marchand, Olivier Boscagli a také brazilský stoper Dante, který v minulosti oblékal dres Bayernu Mnichov nebo Wolfsburgu. Sečteno podtrženo: v Edenu bude v neděli večer určitě na co koukat!

Vstupenky si můžete pořídit v on-line prodeji Ticketportalu nebo na pokladnách v Edenu v jejich otevírací době. Lístky jsou k dostání i na jednom z 884 prodejních míst Ticketportalu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články