Do Slavie přichází nejlepší střelec slovenské ligy | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází nejlepší střelec slovenské ligy

PRAHA – Slavia těsně před začátkem 2. předkola Evropské ligy hlásí výraznou posilu. Do Edenu přichází útočník Gino van Kessel z Trenčína. Letadlo s rychlonohým střelcem dosedlo na ruzyňském letiště ve středu a ihned poté van Kessel odjel do Edenu, kde podepsal smlouvu do 30. 6. 2019.
„Chceme se vrátit na vrchol, bojovat o titul mistra ligy a uspět v pohárech. Věřím, že nám k tomu Gino van Kessel, který v kádru slovenského mistra potvrzoval dlouhodobě svou velkou kvalitu, reálně pomůže. Přejeme mu v našem klubu minimálně tolik gólů jako na Slovensku a také hodně štěstí a mnoho úspěchů,“ uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Z přestupu měl velkou radost také samotný Van Kessel. „Mé první dojmy? Jsem velmi šťastný, že jsem se Slavií podepsal smlouvu. Je to velký klub se skvělým stadionem a fanoušky," uvedl ihned po podpisu kontraktu Gino van Kessel.

„Mám neuvěřitelnou radost, že budu hrát za tak velký klub. Navíc v tak krásném městě, jakým je Praha. Mám rád toto město, několikrát jsem tady byl. Myslím si, že Slavia je skvělý krok v mé kariéře," dodal holandský útočník.

Oba kluby přestup definitivně dotáhly dnes. Van Kessel je zapsaný na soupisce Slavie pro Evropskou ligu, do Tallinnu ještě necestuje, Slávisté se však na něj mohou těšit v odvetě v Edenu 21. července.

Celým jménem Gino Ronald van Kessel se narodil 9. března 1993 v Alkmaaru. Odchovanec nizozemského fotbalu prošel v mládežnických kategoriích několika kluby, než si ho v Alkmaaru vyhlédl slavný Ajax Amsterdam. Odtamtud zamířil na hostování nejprve do druhé nejvyšší domácí soutěže, v níž sbíral zkušenosti v Almere City FC. Následovalo půlroční hostování v Trenčíně, kde nastřílel deset gólů a přidal k nim 6 asistencí.

Následně přestoupil do francouzského klubu AC Arles-Avignon, v němž odehrál polovinu sezony, než se vrátil do Trenčína, s nímž získal dvakrát domácí pohár a jednou i ligovou trofej. Neradi na něj nepochybně vzpomínají v Žilině, které dal letos v rámci 32. kola za hodinu hry hned 4 branky. Celkově si v minulé sezoně připsal za Trenčín sedmnáct gólů a stal se nejlepším střelcem soutěže.

Přestože se sám narodil v Alkmaaru, reprezentační dres Nizozemska na sebe neoblékl. Od roku 2015 totiž reprezentuje rychlonohý ofenzivní hráč karibské Curaçao, v jehož dresu bojuje v kvalifikaci Karibského poháru. V ní se zatím ve 4 utkáních dokázal střelecky prosadit šestkrát. Americkým panenským ostrovům přitom v červnu nadělil hattrick. Ve třetí fázi poháru jeho tým čeká Antigua a Barbuda a Portoriko.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články