Dorostenci nezklamali, těšilo po sobotě trenéra Beránka | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci nezklamali, těšilo po sobotě trenéra Beránka

PRAHA/UMT EDEN - Sešívaní si v sobotu připsali dvě výhry, přičemž první z nich nad lídrem slovenské ligy. Miroslav Beránek byl rád, že si hráči opět zvykli na větší hřiště a také, že mohl otestovat hráče z dorostu. „V žádném případě nás nezklamali,“ dodává na jejich adresu trenér Slavie.
V sobotních duelech se sešívaní prezentovali dvěma výhrami. Nejen výsledek, ale i předvedená hra trenéra Miroslava Beránka potěšily: „Na výkonu bylo vidět, že jsme už týden pobyli na velkém hřišti a hráči si na to prostředí opět přivykli. První zápas s Žilinou byl z mého pohledu kvalitní, měli jsme výborného soupeře. Mohli jsme samozřejmě přidat ještě nějaké branky, ale jinak jsem celkem spokojený. Když šance přicházejí, mohou padat góly,“ načal své pozápasové hodnocení trenér.

Proti Písku se v sestavě představili také hráči z A-dorostu Routek, Batka nebo Vavrouš. „Co se týče druhého utkání, nebylo nás dost. Těší mě, že jsme alespoň mohli otestovat hráče z dorostu, kteří nás v žádném případě nezklamali. Sobota nám určitě prospěla v tom, že se všichni hráči dostali do hry,“ hledal pozitiva Beránek.

Příprava ale pro sešívané ještě zdaleka nekončí. „V neděli si odpočineme a od pondělí se zase dáme do práce. První dva dny nás čeká trénink a ve středu opět odehrajeme dvě utkání. Nejprve doma s Vlašimí a poté pojede druhé skupina do Aue, které se připravuje na druhou Bundesligu. Pro ně to bude generálka a pro nás finální utkání před odletem na soustředění do Turecka,“ dodává trenér.

Někteří hráči do zápasů nezasáhli ze zdravotních důvodů, ty ale podle trenéra nejsou nijak vážné. „Martin Latka si stěžoval na lehkou bolest achilovky, tak jsme ho nechali odpočívat. Aldo Baéz měl v týdnu virózu, takže mu lékaři nedoporučili start. Milan Nitrianský měl také drobné problémy, ale věřím, že se už v pondělí připojí k týmu,“ dodal na adresu marodů.

Slavia nadále shání levého obránce. „Vyřešené to ještě nemáme. Posílit z vlastních řad je v tomto případě ta úplně finální záložní varianta. Myslím, že spíše posílíme ze zahraničních zdrojů,“ dodal na adresu případné posily Miroslav Beránek.

Kdo by ale případně mohl na levé straně zaskočit? „Václav Prošek je jeden ze dvou tří hráčů, který má i svou slabší nohu solidní. Do ligy je ještě čas, postavit třeba Mikulu je také možnost. Hrál tak v Ostravě, ale rozhodně to není dlouhodobé řešení, hraje lépe na pravé straně,“ přikláněl se trenér k příchodu nového hráče.

Proti Žilině načal skóre zápasu Levan Kenia, i když původně nastoupit nechtěl. „Keniovi vzhledem k jeho zranění, kvůli kterému skoro tři roky nehrál fotbal, nevyhovuje umělka, nejraději by na ní nehrál. My bychom ho i šetřili, ale bohužel jsme měli málo hráčů, takže nebylo možné, aby nehrál nebo nastoupil jen na hodinu. Přišel k nám až na konci podzimu, takže ho beru také jako nového hráče, novou posilu,“ líčí kouč. 

Jenom na Keniu ale nechce trenér spoléhat. „Nemůžeme nechat tvorbu hry na jednom hráči. Není možné, aby hru tvořil jen jeden, je to o týmové práci. On ty schopnosti má a finální část vyřešit umí. Musíme také rozšířit portfolio střelců, nemůžeme nechat všechno na Škodovi. Doufám, že se k němu přidá Jarda Zmrhal i ostatní,“ hledí vstříc dalším zápasům Miroslav Beránek.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články