Důležité informace pro fanoušky cestující do Bruselu | SK Slavia Praha
Více

Důležité informace pro fanoušky cestující do Bruselu

PRAHA - Na tři stovky fanoušků se chystá do Bruselu podpořit Slavii v odvetě play-off Evropské ligy proti Anderlechtu, která se hraje ve čtvrtek 25. srpna od 20 hodin. Pokud také plánujete podpořit tým přímo na stadionu, věnujte pozornost důležitým informacím o bezpečnostních opatřeních provázejících zápas i situaci v belgické metropoli.

Zásady pohybu po Bruselu

Pro celé území Belgie platí bezpečnostní stupeň číslo 3 (z celkově 4 stupňů). To znamená, že existuje vážná, nikoliv bezprostřední, hrozba teroristických útoků. Je vhodné přizpůsobit tomuto zvýšenému stupni ohrožení své chování a věnovat pozornost potenciálně rizikovým faktorům.  
  • Je nutné sledovat pokyny belgických bezpečnostních orgánů a řídit se jimi. 
  • Poblíž veřejných budov a na místech s vyšší koncentrací osob je doporučeno jednat co nejobezřetněji.
  • Ve veřejných budovách a při kulturních či sportovních akcích probíhají bezpečnostní kontroly osob a předmětů vnášených do objektu. Je nutno počítat s případným zdržením. Návštěvníkům se doporučuje dostavit se na místo s dostatečným předstihem. 
  • Do výše zmíněných míst je zakázáno vnášet předměty, kterými by mohla být jakkoliv ohrožena bezpečnost a odpovídající zázemí osob a majetku pobývajících v areálu.
  • Každý je povinen mít s sebou doklad totožnosti a tento s přihlédnutím ke všem okolnostem a poměrům chránit před poškozením, zničením, ztrátou, odcizením nebo zneužitím. V zahraničí je občan povinen ohlásit neprodleně případnou ztrátu, odcizení nebo zničení dokladu totožnosti nebo jeho nález nejbližšímu zastupitelskému úřadu.
  • nezakrývat si obličej
  • neskandovat rasistická a xenofobní hesla
  • přísný zákaz používání pyrotechniky – je považováno za trestný čin 

Nebezpečné lokality v Bruselu

Doporučujeme fanouškům, aby se vyhnuli pohybu v méně bezpečných lokalitách, kterými jsou některé části čtvrtí Schaerbeek, Saint-Gilles, Anderlecht a Molenbeek. Naopak relativně bezpečné čtvrti jsou Etterbeek, Ixelles, Woluwe Saint Pierre a Woluwe Saint Lambert.

Režim na letišti a na hranicích

Obdobně jako v ostatních státech EU byla zvýšena bezpečnostní opatření na ochranu klíčové infrastruktury, včetně hraničních přechodů, letišť a nádraží. Na některých hraničních přechodech mezi Belgií a sousedními státy může dojít k namátkovým kontrolám.

Mezinárodní letiště Zaventem je v plném provozu. Před příjezdem na letiště mohou probíhat kontroly. Detailní informace o situaci a o dopravě na letiště lze získat na stránkách letiště.

Letiště Zaventem doporučuje vytisknout si letenku a palubní lístek, striktně dodržovat omezení přepravy určitých předmětů a látek, dostavit se 2 - 3 hodiny před odletem, dodržovat omezení vstupu do odbavovací haly jen pro cestující, mít neustále k dispozici osobní doklad.

Doprava po Bruselu a na stadion

Městská hromadná doprava v Bruselu je v plném provozu. Pro plánování trasy je možné využít webové stránky bruselského dopravního podniku.
Na stadion Anderlechtu se z centra města dostanete linkou metra č. 5, ze stanice Gare Central anebo De Brouckere na stanici Veeweyde, která se nachází 400 metrů od stadionu. Nedoporučujeme vystupovat na stanici Saint-Guidon, kolem které se shromažďují příznivci domácího klubu. Cesta trvá 14 minut, metro jezdí i dvě hodiny po zápase. Lístek na metro stojí 2,10 euro, platí 60 minut a je přestupní.

Aktuální informace o situaci v Belgii

Aktuální doporučení belgického krizového centra jsou k dispozici na webu centredecrise.beSledujte instrukce i na webu českého ministerstva zahraničí. 

Vstupenky na zápas

Upozorňujeme fanoušky, že na místě nebude možné zakoupit vstupenky ani do sektoru hostů, ani do ostatních sektorů. Poslední možnost koupit lístky je během úterý v Edenu pouze v kanceláři klubu od 12 do 18 hodin. Po vašem příchodu na VIP recepci nás bude kontaktovat pracovník recepce, připravte si prosím přesnou částku za lístek v hotovosti v českých korunách a vytištěné požadované údaje. Vzorově vyplněnou tabulku si můžete stáhnout zde.

Na utkání je zaveden adresný ticketing – na každém prodaném lístku bude jméno a příjmení, které se musí shodovat s osobními údaji uvedenými při nákupu vstupenky a údaji v osobních dokladech. Každá osoba při nákupu vstupenky uvede jméno, příjmení, kontaktní telefon během pobytu v Bruselu, kdy a jakým prostředkem do Bruselu přicestuje a kde bude v Bruselu ubytovaná.

Pro slávisty jsou vyhrazeny horní sektory S14 – S17 o kapacitě 878 míst za cenu 15 euro (405 korun) a dolní sektory S5 a S6 o kapacitě 173 míst za cenu 10 euro (270 korun).


Den zápasu

Ve čtvrtek proběhne setkání všech slávistů v 17 hodin v centru Bruselu u Bourse de Bruxelles. Pochod se přemístí metrem ke stadionu.

Před vstupem na stadion proběhne kontrola jmen na vstupenkách oproti občanskému průkazu anebo cestovnímu pasu – fanoušci, u nichž se nebudou údaje shodovat nebo budou přeškrtané, nebudou vpuštěni dovnitř.

Upozorňujeme všechny fanoušky, že je striktní zápas vnášet na stadion jakákoliv zavazadla (batohy, igelitové tašky, tašky přes rameno, ledvinky, kabelky, velké fotoaparáty) a žádná zavazadla nebudou vpuštěna dovnitř. Po individuální domluvě s vedoucími zájezdu Odboru přátel/Fanklubu bude v nezbytných případech možnost odložit si vaše zavazadla před zápasem v autobusu OP/FK, bez záruky za vaše věci, a po skončení utkání jejich opětovné vyzvednutí.

Brány stadionu se otevřou v 18:30. Do hlediště je přísný zákaz vnášet pyrotechniku a její použití je tvrdě postihováno. Fanoušci se podrobí dvojité bezpečnostní kontrole. Pokud jste neposlali vaši vlajku na schválení, nebude možné vzít si ji s sebou na stadion. Upozorňujeme, že na stadion nebudou vpuštěny osoby v podnapilém stavu.


Parkování u stadionu

U stadionu je možnost parkování pro auta a autobusy zdarma. Pro příjezd na stadion si zadejte do navigace Square Égide Rombaux (výjezd z dálnice č. 15 Ring Pede). Příjezd na stadion je možný od 9 hodin ráno po celý den. Pokud vypravujete do Bruselu vlastní autobus a chtěli byste využít parkování v den zápasu u stadionu, kontaktujte nás pro bližší informace.

Kontaktní osoby při potížích v Bruselu

Kontaktní osoba Slavie: Jana Kaufnerová: +420 608 723 607

Konzulární oddělení v Bruselu: 154, Avenue Adolphe Buyl, tel. +32 264 189 41

Kontaktní údaje:
Konzulární oddělení Velvyslanectví České republiky
154, Avenue Adolphe Buyl
1050 Bruxelles - Ixelles
Tel. +32 - 2 - 641 89 41
e-mail: consulary_brussels@mzv.cz
 
Pro vstup na konzulární oddělení zvoňte na „Consulat – Section des Visas“

Spojení MHD na konzulát:
autobus: č. 71, 72 - zastávka ULB
tramvaj: č. 94, 25 - zastávka ULB

Po pracovních hodinách je možné kontaktovat konzulát na čísle 0032 477 257 104. Linka funguje pouze mimo pracovní dobu zastupitelského úřadu a je určena výhradně občanům ČR v nouzi či ohrožení zdraví a života. V ostatních případech kontaktujte úřad v pracovní době (PO-PÁ 8:00 – 16:30). Předvolba při kontaktu ze zahraničí je +32, v Belgii 0.

Pro policii, první pomoc a hasiče je shodné pohotovostní telefonní číslo 112.

Pro nové aktuální informace sledujte sociální sítě klubu na facebooku a twitteru.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články