Gino van Kessel bude hostovat v Lechii Gdaňsk | SK Slavia Praha
Více

Gino van Kessel bude hostovat v Lechii Gdaňsk

PRAHA – Gino van Kessel bude na jaře hostovat s opcí v polském klubu Lechia Gdaňsk. V sobotu do svého nového působiště už nizozemský ofenzivní hráč odcestoval.
Lechia Gdaňsk je po podzimní části polské ligy na druhém místě, má však stejně bodů jako první Jagiellonia Białystok. A právě duel prvních dvou týmů uvidí Gdaňsk hned na úvod jarní části polské ligy 12. února.

„Klub nad Ginem rozhodně nezlomil hůl. Běžně se stává, že hráči potřebují na aklimatizaci nebo zapadnutí do herního systému klubu delší čas. Je však jisté, že se ve Slavii v konkurenci Milana Škody a Murise Mešanoviče do základní sestavy na hřiště nedostane a u tak drahého hráče klub potřebuje, aby hrál," vysvětluje předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Gino odchází do elitního týmu polské ligy, která je velmi kvalitní. Lechia Gdaňsk je před jarní částí sezony v podobné pozici jako Slavie. Věříme, že se Ginovi bude v Polsku dařit a hostování bude vydařené. Přejeme mu hodně štěstí,“ uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Gino van Kessel přišel do Slavie v létě ze slovenského Trenčína. V sešívaném dresu se velkou měrou podílel na postupu přes Levadii Tallinn v předkole Evropské ligy. Ve svém prvním zápase si připsal gól a asistenci. V lize vstřelil v sešívaném v sedmi zápasech dva góly.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články