Hráčem kola Juniorské ligy se stal Jan Kuchta | SK Slavia Praha
Více

Hráčem kola Juniorské ligy se stal Jan Kuchta

PRAHA - Po třech zápasech vyhráli juniorští fotbalisté Slavie, kteří v pondělním duelu porazili Varnsdorf 4:1. Ač se to podle výsledku nezdá, Slavie se s druholigovým týmem dlouho trápila a dva pojišťovací góly přidala až v nastaveném čase. Hlavní hvězdou zápasu byl teprve 17-letý záložník či útočník Jan Kuchta, který se stal Hráčem kola.
Kuchta byl na stadionu v pondělním zápase rozhodně hlavní postavou. Během zápasu se dostal do mnoha šancí, a ačkoliv se v zakončení dlouho trápil, dokázal nakonec vstřelit dva góly. Prvním hlavou po centru Václava Proška v první půli vyrovnával, druhým vítězství Slavie v nastaveném čase potvrdil. Několikrát ho od další branky dělily doslova centimetry, v druhé půli dokonce z bezprostřední blízkosti hlavou trefil břevno.

Kromě toho Kuchta nezištnou přihrávkou připravil pro Zelima Vitarigova čtvrtý slávistický gól a zařídil také pokutový kop, který ovšem neproměnil Mysliveček.

Proti Varnsdorfu jste hráli hodně do zatažené obrany, jaký to pro vás byl zápas?
Hrálo se nám těžko, protože soupeř jenom betonoval, prakticky sem přijel pouze bránit. My jsme chtěli dát první gól, což se nám bohužel nepodařilo, naopak jsme inkasovali. Naštěstí jsme tu střeleckou smůlu ještě v závěru prvního poločase zlomili a po přestávce přidali další tři góly.

Ke konci jste ovšem stále vedli o gól, nebál jste se při řadě standardních situací Varnsdorfu o výsledek?
Já osobně jsem se bál hodně. Soupeř tam měl nějaké závary, kde to hodně smrdělo. Těch standardek bylo hodně, byl tam i neodpískaný faul na našeho brankáře. Naštěstí jsme se ubránili a potom rozhodli.

Výhru jste si připsali po třech zápasech, je to velká úleva?
My jsme tu ostudu na Baníku chtěli napravit už doma s Jihlavou a potom i v Brně. To se nám bohužel bodově nepovedlo, Jihlavě jsme tu nedokázali vstřelit třetí gól a v Brně jsme převedli hrozný výkon. Takže jsme každopádně rádi, že jsme vyhráli dnes.

Vy jste měl v zápase hodně šancí, dá se vlastně říct, že jste dal pouze dva góly. Čím to bylo, že jste se v zakončení trápil?
Nevím, čím to bylo. V poslední době se mi celkově v zakončení nedařilo, na gól jsem dlouho čekal. Ale aspoň, že ty dvě branky mi tam nakonec spadly, k tomu můžu přidat asistenci, takže jsem spokojený. Snad přidám ještě další branky.

Věkově budete ještě téměř dvě sezony patřit k dorostencům, ale už hrajete Juniorskou ligu. Jak se vám hraje proti hráčům, kteří jsou někdy o dva nebo i tři roky starší než vy?
První dva zápasy jsem si na tu rychlost a důraz zvykal, protože je to samozřejmě úplně jiné než v dorostenecké lize. Ale už jsem si to snad osahal a cítím se daleko lépe.

Věřil si po zápase, že byste se mohl stát Hráčem kola Juniorské ligy?
Přál jsem si to, doufal jsem, že nebude vadit, že jsem ročník 97 (smích).

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články