Jaroslav Šilhavý novým trenérem Slavie | SK Slavia Praha
Více

Jaroslav Šilhavý novým trenérem Slavie

PRAHA – Slavia zná nástupce trenéra Dušana Uhrina. Stane se jím bývalý hráč sešívaných, člen Odboru přátel Slavie a úspěšný trenér Jaroslav Šilhavý, který přichází z Dukly. S klubem podepsal smlouvu do léta 2018.
Jaroslav Šilhavý se stává nástupcem Dušana Uhrina, který ve Slavii skončil před týdnem. Vedení mužstva se ujme v úterý. Podoba realizačního týmu se bude průběžně finalizovat.

Jaroslav Šilhavý je výborný trenér s mnoha úspěchy. Od začátku byl jedním z hlavních kandidátů na nástupce Dušana Uhrina. Chtěl bych poděkovat panu Šilhavému i Dukle za férová jednání,” uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav TvrdíkJe pro mě obrovskou ctí, že budu trénovat klub s tak velkou tradicí a ambicemi,” uvedl nový trenér Jaroslav Šilhavý

Jaroslav Šilhavý se narodil 3. listopadu 1961, zanedlouho tedy oslaví své 55. narozeniny. Je velkou legendou českého i československého fotbalu, protože odehrál nejvíce ligových zápasů v české a československé lize. Bývalý obránce dohromady odehrál 465 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 26 gólů. Na svém kontě má i čtyři reprezentační starty.

Velkou hráčskou stopu zanechal i v našem klubu, kde jako hráč působil v letech 1990 – 1993, a připsal si v sešívaném celkem 185 startů. S fotbalem začínal v Chotěšově, následně hrál pět let v Plzni, dlouhá léta byl hráčem Chebu a po Slavii pokračoval v Drnovicích a na Žižkově.

Tam v roce 1999 svou bohatou hráčskou kariéru ukončil, aby pomalu přešel do role trenéra. Na Žižkově byl nejprve asistentem, stejnou roli si vyzkoušel i v jiném pražském klubu. V letech 2003 až 2009 působil Jaroslav Šilhavý u národního týmu v roli asistenta reprezentačních trenérů Karla Brücknera a Petra Rady. Od roku 2007 už se Jaroslav Šilhavý vydal na cestu hlavního trenéra.

Nejprve byl úspěšný s Kladnem, se kterým dokázal udržet ligovou příslušnost. Následně si vyzkoušel práci v Plzni, dva roky trénoval České Budějovice, aby se v roce 2011 stal trenérem Slovanu Liberec, kde dosáhl svého doposud největšího úspěchu.

Se severočeským klubem se stal v sezoně 2011/2012 překvapivě mistrem ligy a zaslouženě získal ocenění nejlepší trenér sezony. V sezoně 2013/2014 se s Libercem dočkal i úspěchu na mezinárodním poli. Nejen, že se se svým týmem dostal do skupinové fáze Evropské ligy, dokázal z ní i v konkurenci Sevilly, Freiburgu a portugalského Estorilu postoupit.

Více než sezonu následně působil v Jablonci, se kterým dosáhl na třetí místo v lize a od léta 2016 se stal novým trenérem Dukly. Teď se Jaroslav Šilhavý vrací do Slavie, kde může navázat na své tříleté hráčské období.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články