Jdeme po správné cestě, těší trenéra vítězná série | SK Slavia Praha
Více

Jdeme po správné cestě, těší trenéra vítězná série

PRAHA/EDEN ARÉNA - Slavia pod Jaroslavem Šilhavým ještě neprohrála, ba co víc - připsala si šestou výhru v řadě. „Jsem vděčný, jak pracujeme a získáváme body. Lidským přístupem navozujeme atmosféru pozitivního myšlení a hráči si více věří,“ vysvětluje trenér, co podle něj stojí za úspěchem sešívaných.
„Byly to nervy až do konce,“ oddechl si trenér Jaroslav Šilhavý. „Zvítězili jsme jen o gól, nebylo to ideální na nervovou soustavu, byť soupeř měl jedinou šanci a tečovaný míč vyrazil Pavlenka na roh. Slovácko bojovalo až do konce, cítilo šanci, dalo do hry vysoké útočníky, zjednodušilo hru a my byli pasivní před vápnem,“ načal své hodnocení.

„Po první půli jsme mohli vést i o dvě branky, bohužel nám chyběl klid v zakončení, pak ty zápasy takhle dopadají,“ povzdechl si. „Doma jsme všechny tři zápasy vyhráli 1:0. Hráči jsou v Edenu nervóznější, cítí povinnost tří bodů,“ uvědomuje si trenér.

Slavia plní roli favorita. „Soupeři navíc v Edenu hrají s organizovanou obranou a čekají na brejk. My pak hrajeme do plných, musíme je přehrát, a ještě hlídat jejich rychlé hráče. Doma musíme vymýšlet, jak dobýt soupeře a přehrát obranný val. Ještě nejsme v bodě, abychom soupeře válcovali, musíme si pomoci vůlí,“ vysvětluje trenér domácí výsledky Slavie.

Utkání rozhodl Jaromír Zmrhal, který opět nastoupil na pravém křídle. „Napravo nehraje kvůli Šventovi, ten šel hrát, protože se uzdravil. Zmrhal má vynikající střelu, když to vezme na střed, je nebezpečný. Rychlým hráčům se lépe daří, když jdou z druhé strany,“ zopakoval trenér, proč mladého reprezentanta staví na opačnou stranu, než bylo zvykem.

Sešívaní pod trenérem Šilhavým ještě neprohráli. „Před hráči musím smeknout, po šesté v řadě jsme získali tři body. Máme klid na práci, na tréninku je skvělá atmosféra. Všichni tomu věříme, jdeme po správně cestě. I když se v zápase tolik nedaří, když je dobrý výsledek, mužstvo nasbírá zkušenosti a více si věří v dalších zápasech,“ těší ho.

Slavia se díky výhře nad Slováckem vyhoupla na druhé místo. „Nechci mluvit o titulu, ale jsme na cestě, která má správný směr. Nezáleží to jen na nás. Jsem vděčný, jak pracujeme a získáváme body. Lidským přístupem navozujeme atmosféru pozitivního myšlení a hráči si více věří. Vědí, co po nich chceme,“ pochvaluje si trenér.

Pod jeho taktovkou také vykrystalizovala stabilní základní sestava. „Stabilizovaná sestava je důležitá, proto jsme ji nechali stejnou. Závěr nebyl úplně lehkonohý, ale zvládli jsme to. Ve středu budou hrát proti Litoměřicku ti, co se v předchozích zápasech tolik nedostali na hřiště. Soupeře ale nepodceňujeme, chceme jít v poháru co nejdál, ideálně až na vrchol,“ hlásí Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články