Jsme zpět! Slavia se po více než šesti letech vrací do Evropské ligy! | SK Slavia Praha
Více

Jsme zpět! Slavia se po více než šesti letech vrací do Evropské ligy!

PRAHA - Slavia je zpět! Díky výhře Mladé Boleslavi v poháru a hlavně pátému místu v konečné tabulce SYNOT ligy se Slavia po více než šesti letech vrací do pohárové Evropy!
Sešívaní začnou v Evropské lize ve 2. předkole, které je na programu 14. července. Odveta se hraje o týden později. Los druhého předkola proběhne současně s losem prvního předkola 20. června v Nyonu. Sešívaní do něj vstoupí kvůli dlouhé absenci v Evropě pouze s národním koeficientem ((6,585), i ten by ale mohl stačit k tomu, aby byli svěřenci trenéra Uhrina nasazení.

„Jsme šťastní, že nakonec to páté místo stačilo na postup do předkola Evropské ligy. Klub jako Slavia do Evropy patří a jsem rád, že se nám to s přispěním Boleslavi povedlo už letos. Věřím, že se na předkola pořádně připravíme a návrat Slavie do Evropy si jak my, tak fanoušci užijeme," říká k úspěchu trenér Slavie
Dušan Uhrin.

Zkušený stoper Jiří Bílek už poháry okusil, a proto ví, že se jedná o výjimečné zápasy. „Jsou to zápasy, kvůli kterým hrajeme fotbal. Pro náš mladý tým to bude obrovská zkušenost, ale já věřím, že máme dostatečnou kvalitu, abychom uspěli. Moc se na zápasy v Evropě stejně jako naši skvělí fanoušci, pro které je to odměna, těšíme," komentuje stoper Slavie.

Tomáš Souček letos poprvé okusil nejvyšší soutěž, v příští sezoně už si zahraje evropské poháry. „Je to něco neskutečného, jsem strašně šťastný. Když se s námi na konci sezony loučil Karel Piták, říkal, že by nám hrozně moc přál evropské poháry, protože je hrál každý rok a jsou to přesně ty zápasy, kvůli kterým hrajeme fotbal. Jsem moc rád, že si Evropskou ligu zahrajeme už letos. Nemůžu se dočkat," zakončila letošní slávistická hvězda.

Tím, že Slavia bude hrát druhé předkolo Evropské ligy, získali hráči první jistotu. K přípravě se po dovolené sejdou už 2. června. Další, tentokrát konečně pohárová sezona, tak začíná už prakticky za dva týdny!

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články