Juniorka prohrála s Litoměřickem | SK Slavia Praha
Více

Juniorka prohrála s Litoměřickem

Juniorka v posledním přípravném utkání podlehla třetiligovému nováčkovi z Litoměřic 0:4. Již za týden ji čeká start v juniorské lize doma proti Brnu.
V zápase se slávistickým juniorům proti věkově starším a zkušenějším protihráčům nedařilo, celkem čtyřikrát inkasovali. Poprvé se hosté gólově prosadili pět minut před přestávkou po střele z rohu pokutového území. Podruhé udeřili dvě minuty po poločasové přestávce, když Hrubešovi vstřelili gól hlavou. Třetí branku vsítili díky nechytatelné střele, která se do brány odrazila o tyč, a čtvrtou branku vstřelili z penalty po odpískané ruce Broukala. Kromě toho ještě v 80. minutě z dálky napálili břevno. Slavia se do gólových šancí dostávala jen ojediněle, Pelikán pěknou střelou ze dvaceti metrů mířil nad břevno a Písačka v 89. minutě střílel jen nad roh brány.

"Dnes jsme zaostávali ve všech směrech, hlavně v agresivitě. Propadli jsme ve fotbalovosti, práci s míčem, prvním doteku s balónem, měli jsme problém s jednoduchými přihrávkami, které posléze vedly ke ztrátám míče. Na třetiligového soupeře jsme bohužel absolutně nestačili. Pro naše hráče to myslím byla velmi přínosná konfrontace, aby si uvědomili, jak na tom jsou ve srovnání s dospělým fotbalem na třetí nejvyšší úrovni. Hraje se rychle, agresivně," vypíchnul největší nedostatky svých svěřenců v dnešním zápase trenér
Pavel Řehák.

Juniorce za týden začíná Juniorská liga, v neděli 31. července ve 13 hodin v prvním kole přivítá doma na Xaverově Brno. Letní přípravu s ní absolvovali hráči z dorostu i starší fotbalisté, kteří mají v klubu smlouvu a hledali si další angažmá. "Byl jsem rád, že tu s námi byli, bylo by nás jinak málo. V přípravě jsme hráli se soupeři z vyšších soutěží, od třetí ligy přes druhou až po první ligu. Odehráli jsme velmi kvalitní zápasy, ale pomohli nám v nich právě zkušenější hráči jako Šimeček, Salašovič, Prošek nebo Baéz," zhodnotil průběh přípravy náš kouč.

Aktuální informace o konečné podobě soupisky a pohybech v týmu přineseme v článku ještě před startem ligy, jeden nový hráč ale zasáhnul do hry už dnes. "Muhammet Tektaş je turecký hráč z Fenerbahçe, už na jaře trénoval s dorostem U18. Je ročník 98 a studuje v Praze, nyní se vyřizují veškeré formální náležitosti, aby za juniorku mohl v nadcházející sezóně hrát.“

SK Slavia Praha – FK Litoměřicko 0:4 (0:1)

Sestava: Lisa (46. Hrubeš) - Gilian, Broukal, Kodr, Pelyak - Král (46. Pelikán) - Sulík, Tektaş (60. Písačka), Zoubek (46. Vávra) - Veselý (75. Havlina), Badocha (46. Schulz)
Branky Litoměřic: 40., 47., 65., 85. (z pen.)
ŽK: Kodr

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články