Juniorka vstupuje do jarní části soutěže | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vstupuje do jarní části soutěže

PRAHA - Juniorka vstupuje o tomto víkendu do jarní části Juniorské ligy a soupeřem jí bude Jihlava, kterou na podzim Slavia porazila 2:0 díky brankám Lukáše Veselého a Ondřeje Kocurka.
Oproti začátku zimní přípravy došlo v kádru juniorky k několika změnám. Mario Telnar přestoupil na Žižkov, Jan Žárský ukončil své působení ve Slavii, David Zajac a Daniel Havlina také nebudou v jarní části pokračovat v juniorce. Do juniorského týmu se naopak posunul Vojtěch Mareš z týmu U19. V posledním utkání zasáhl do hry také záložník Nikola Bjelos z týmu Slavija Sarajevo, ten by měl také zasáhnout do úvodních utkání jarní části Juniorské ligy. K týmu se také připojil Ondřej Kocourek, který se vrátil z hostování v Litoměřicku.

Zkušenosti s A týmem si připsal Vojtěch Mareš, který byl s A-týmem na soustředění v Číně. Daniel Krejdl a Ondřej Žežulka absolvovali s A-týmem herní soustředění ve Španělsku. Do posledního přípravného utkání A-týmu, které červenobílí sehráli v Edenu proti Vyšehradu, zasáhli Marcel Čermák, Ondřej Žežulka a také Vojtěch Mareš.

Soupiska:

Brankář: Lisa Lukáš

Obránci: Jakab Josef, Kodr Marek, Mareš Vojtěch, Schulz Václav, Žežulka Ondřej, Prošek Václav

Záložníci: Bjelos Nikola, Čermák Marcel, Král Alex, Krejdl Daniel, Lauricella Antonio, Sulík Martin, Vávra Pavel, Zoubek David, Kocourek Ondřej

Útočník:
Lauricella Marco

Juniorka zahájila zimní přípravu 2. ledna a hned ve druhém dni nového roku odcestovala na soustředění do Krkonoš na Švýcarskou Boudu. Po návratu z náročného soustředění nejprve odehrála přípravné utkání v Kutné Hoře, kde vyhrála 4:1, v dalším zápase však podlehla třetiligovému Litoměřicku 1:3. Také třetí utkání nedopadlo pro juniory úspěšně, v těžké konfrontaci se silnou druholigovou Vlašimí prohrála Slavia 0:6. Chuť si juniorka spravila v utkání s týmem ze středočeského krajského přeboru, Vykáň porazila 4:0. V posledním lednovém zápase přehrála divizní Chomutov 4:1. Poté přišly dvě remízy, nejprve s třetiligovou Dobrovicí 2:2, poté s rezervou polského Lech Poznaň 0:0. V generálce na jarní část pak juniorka porazila Humpolec 3:0.

Do Juniorské ligy vstoupí Slavia v neděli od 11:00 v Jihlavě na umělé trávě v areálu Na Stupách. První domácí utkání v jarní části odehrají sešívaní 26. února od 10:15 s Příbramí.

Přípravná utkání

Kutná Hora - SK Slavia Praha 1:4
Branky: 2x Prošek, Vávra, Zoubek
Sestava: Lisa - Schulz (46. Havlina), Kodr, Žežulka, Prošek - Zoubek (60. Vávra), Jakab, Král, Vavrouš, Krejdl - Linhart (46. Telnar)

Litoměřicko - SK Slavia Praha 3:1
Branky: Telnar
Sestava: Lisa - Mikula, Žežulka, Kodr, Jakab - Král (46. A. Lauricella) - Prošek, Krejdl (46. Vávra), Vavrouš, Zoubek (46. Antwi) - Telnar

SK Slavia Praha - Vlašim 0:6
Sestava: Otáhal - Mikula (46. Sulík), Kodr, Žežulka (62. A Lauricella), Jakab - Král, Čermák (58. M Lauricella) - Prošek, Vávra (75. Zajac), Krejdl - Telnar (58. Havlina)

SK Slavia Praha - Vykáň 4:0
Branky: Telnar, Zajac, Krejdl, vlastní
Sestava: Otáhal (46. Řehák) - Mikula (46. Krejdl), Kodr, Žežulka (K), Jakab (65. Zajac) - Prošek (60.Sulík), Král (46. Antonio Lauricella), Čermák (65. Bouguetouta), Vávra (46. Havlina) - Telnar, Marco Lauricella

FC Chomutov - SK Slavia Praha 1:4
Branky: 2x Telnar, Krejdl, vlastní
Sestava: Lisa - Krejdl, Žežulka, Kodr, Zajac (46. Jakab) - Bouguetouta, Sulík (46. Král), Vávra (46. Čermák) - Havlina (46. Kocourek) - Telnar, Lauricella Marco

Dobrovice - SK Slavia Praha 2:2
Branky: 2x Telnar
Sestava: Lisa (46. Přibyl) - Prošek, Stropek, Kodr, Jakab (46. Havrda) - Vávra (46. Schulz), Kocourek, A. Lauricella, Čermák - Telnar (78. Havlina), M. Lauricella (65. Král)

SK Slavia Praha - Lech Poznaň B 0:0
Sestava: Lisa - Prošek, Kodr, Jakab, Schulz - Zoubek, A. Lauricella (70- Přibyl), Kocourek, Čermák - M. Lauricella, Vávra

Humpolec - SK Slavia Praha 0:3
Branky: M. Lauricella, Kocurek, Bjelos
Sestava: Otáhal - Žežulka, Kodr, Mareš - Prošek, Běloš, Jakab (50. Antonio Lauricella) , Vávra (46. Schulz) , Čermák (70. Sulík) , Kocourek - Marco Lauricella

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články