Juniorku čeká v neděli první zápas Juniorské ligy | SK Slavia Praha
Více

Juniorku čeká v neděli první zápas Juniorské ligy

PRAHA – Slávistické juniorce skončila letní příprava a nedělním zápasem proti Zbrojovce Brno vstoupí sešívaní do nové sezony Juniorské ligy. Utkání má výkop na domácím hřišti na Xaverově ve 13 hodin.
„Příprava proběhla v pořádku, vyhýbala se nám zranění. Zpestřením pro nás byl turnaj v Číně. Generálka na mistrovské utkání se nám bohužel nepovedla, budeme to chtít proti Brnu napravit,“ řekl k letní přípravě trenér Pavel Řehák, kterému budou v nadcházející sezoně asistovat Ivo Knoflíček a nově také Karel Piták. Ve funkci trenéra gólmanů nahradil Luboš Přibyl Oldřicha Pařízka, který ve Slavii skončil z rodinných důvodů. 
 
Během měsíční přípravy juniorka odehrála osm přátelských zápasů, a to včetně turnaje v Šanghaji, který vyhrála. „Kromě mistrovských utkání Juniorské ligy nás také během srpna čekají další přátelská utkání, aby si hráči, kteří nenastoupí v Juniorské lize, udrželi zápasové vytížení,“ uvedl k dalšímu plánu trenér.

V kádru došlo během letní přestávky k několika změnám. „Dotaženo je hostování Oskara Fotra ve Varnsdorfu, Lukáš Batka bude opět hostovat ve Štěchovicích. Tomáš Valenta odchází na hostování do Dobrovice. V jednání je další působení Ondřeje Kocourka na Žižkově a Davida Vavrouše v Pardubicích. Co se týče starších hráčů, Salašovič je v Písku, Pelikán je na testech v Hořovicku a Prošek v Karviné. Do týmu naopak přišli hráči ročníku 97, kteří se k nám posunuli z dorostu,“ prozradil Pavel Řehák.

Výsledky přípravných zápasů:

FC Graffin Vlašim – SK Slavia Praha 1:2 (Veselý, Kocourek)
1. FK Příbram – SK Slavia Praha 1:0
SK Č. Budějovice – SK Slavia Praha 3:1 (Kocourek)
Jiangsu Suning – SK Slavia Praha 2:2 (Pardubský, Žežulka)
Shanghai SIPG – SK Slavia Praha 0:2 (Vávra, Badocha)
Shanghai Quanyun – SK Slavia Praha 0:2 (Žežulka, M. Lauricella)
FK Teplice – SK Slavia Praha 0:2 (Zoubek, Kurtalič)
SK Slavia Praha – FK Litoměřicko 0:4

Změny v kádru:

Odešli: Fotr (Varnsdorf), Batka (Štěchovice), Valenta (Dobrovice), Salašovič (Písek)

Přišli: Žárský, Schulz, Zajac, Vávra, Písačka, Havlina, Sulík (všichni z dorostu)

Aktuální soupiska:

Brankář: Lukáš Lisa
Obránci: Patrik Gilian, Václav Schulz, Marek Kodr, David Broukal, Miroslav Routek, Jan Žárský, Denis Pelyak, David Zajac
Záložníci: David Zoubek, Pavel Vávra, Matyáš Pisačka, Daniel Havlina, Alex Král, Martin Sulík, Lukáš Veselý
Útočníci: Ondřej Badocha

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články