Když koukáte jen nahoru, něco vám může utéct mezi prsty | SK Slavia Praha
Více

Když koukáte jen nahoru, něco vám může utéct mezi prsty

Slavia odehrála poslední derby jara a odváží si z Dukly tři body. „Jsme rádi za vítězství, ale byli bychom radši, kdyby byl výkon fotbalovější,“ hodnotil duel trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia vyválčila na Dukle tři body. „Zápas moc fotbalové krásy nenabídl, ale máme, pro co jsme přijeli – tři body. Důležitý byl pro nás vstup do utkání, kdy jsme se drželi na balonu a měli jsme dobrý pohyb, který rezultoval gól. S prvním poločasem tak panuje relativní spokojenost, druhá půle byl spíš boj, moc nám to neběhalo, Dukla líp držela střed pole. Pojišťovací gól pak padl až v poslední vteřině,“ popisoval průběh utkání trenér Jindřich Trpišovský.

„Hráči si sáhli na dno sil, jsme rádi za vítězství, ale byli bychom radši, kdyby byl výkon fotbalovější,“ přiznal trenér. „Rvali se do poslední minuty, domácí jsou zachránění a hrají bonusové zápasy, my hrajeme o hodně, to těžknou nohy i hlava. Jsem rád, že jsme si upevnili druhé místo. Příští týden hrajeme doma s Jabloncem, bodový ztráta by znamenala velkou komplikaci,“ přiznal.

Slavia si upevnila druhou příčku. „Co budou tři body znamenat, uvidíme na konci. Reálné je ale všechno, my musíme v sobotu porazit Jablonec. Je nepříjemné dohrávat kolo, navíc máme za sebou náročné zápasy. Pro nás tu bylo důležité zvítězit, vážíme si, kolik fanoušků v pondělí dorazilo. Byla tu skvělá atmosféra,“ těšilo Jindřicha Trpišovského.

O první příčce se v kabině nediskutuje. „Nemáme to ve svých rukách, Plzni stačí vyhrát jeden zápas ze dvou. Hodně jsme to probírali před Zlínem a všichni víme, jak to dopadlo, fotbal je nevyzpytatelný. Někdy, když koukáte úplně vysoko, může vám něco utéct skrz prsty. Reálné je druhé místo, zvládli jsme pohár. Naším cílem bylo přepnout dobře zpět na ligu. A teď se musíme soustředit na Jablonec,“ hledí k dalšímu zápasu.

Od první minuty zasáhl do zápasu Tecl, kterého pak nahradil Škoda. „Rychlí hráči hůř regenerují, naběhají za zápas třeba sice stejně, ale ne v té rychlosti. Nebude mít dobrá čísla ve sprintu. Standovi se úplně nedařilo, včera měl navíc zvýšenou teplotu. Dukla nás zatlačila, neměli jsme střed pole, chtěli jsme zvýšit tlak vysokým útočníkem, tak jsme poslali do hry Škodu. Šel tam s cílem otravovat stopera a gólmana Radu, nutit je do nákopu. Moc jsme ho ale nepodpořili, byl občas takový sám voják v poli. Nebyl dobře doplněný z druhé vlny,“ dodal trenér.

Slavia odehrála další utkání bez inkasované branky. „Těší mě to hodně, zkazili jsme si to zápasem s Karvinou. Posledních sedm zápasů jsme dostali asi tři góly. Je to zásluha celého týmu, vzadu jsou soubojoví hráči, kteří toho hodně vyhrají. Zlepšili jsme navíc přepínání do obranné fáze, jsme kompaktnější,“ chválil.

Pokud Slavia skončí druhá, pomůže jí v posunu do třetího předkola Ligy mistrů vítězství Atlética Madrid. „Věřím, že to Atlético zvládne. Máme od vedení instrukce, že jim máme držet palce. To bych držel i tak, líbí se mi jejich styl hry. Pro nás by to byl bonus,“ zakončil trenér.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články