Když se lámal chleba, šance jsme neproměnili | SK Slavia Praha
Více

Když se lámal chleba, šance jsme neproměnili

PRAHA/EDEN - Slavia si v derby vytvořila řadu šancí, žádnou z nich však nezakončila brankou. Nejen to, ale i přerušení ve druhém poločase trenéra Miroslava Beránka mrzelo. „Celkově to bylo podle našich možností, chyběla nám ale koncovka," řekl trenér sešívaných po prohře v derby číslo 282.
Trenérovi sešívaných se utkání nehodnotilo snadno. „Začnu od začátku, my jsme do zápasu vstoupili až s přílišným respektem, i proto, že spousta hráčů hrála derby poprvé. První poločas mnoho vyložených šancí nepřinesl. Po přestávce jsme do hry vstoupili hodně aktivně, ale když se lámal chleba, tak jsme své šance neproměňovali. Obdrželi jsme naopak gól ze standardky. Vytvořili jsme si pak znova šance, nemyslel jsem si, že jich bude tolik, chyběla jen koncovka,“ zhodnotil utkání trenér sešívaných Miroslav Beránek.

Zápas musel být kvůli dýmu na stadionu na chvíli přerušen. „Zradili nás vlastní fanoušci,v jednu chvíli jsem vůbec neviděl, co se na hřišti děje. Když jsme se vrátili, vypadli jsme z tempa a pak přišel druhý gól. Sparta byla fotbalovější a kombinačně zdatnější, podle mě byly ale rozhodujícím faktorem naše šance, které jsme neproměnili,“ komentoval trenér průběh 282. derby.

Miroslav Beránek také osvětlil, jaké změny provedl v sestavě. „Proti Spartě jsme nasadili defenzivnější hráče. Byla tam řada situací, kdy jsme míč vybojovali, na můj vkus jsme jich však dost hned poztráceli a neřešili situaci tak, jak bylo potřeba. Předvedli jsme rozdílné výkony v záloze i celém týmu.“

„Přerušení utkání mě mrzí, v týdnu jsme si dokonce s fanoušky sedli. Něco podobného se stalo v utkání s Brnem a také jsme potom vypadli z tempa. Nebylo vidět, všude byl hustý dým, hráčům se špatně dýchalo. Lze říci, že jako mají někdy zkraty hráči, v tomto případě došlo ke zkratu v řadách fanoušků. Toho, kdo to tam hodil, za fanouška nepovažuji,“ netěšilo trenéra přerušení zápasu.

Nucenou přestávku ale využil k povzbuzení týmu. „Hráči, kteří neproměnili šance, z toho byli dole. Snažili jsme se je zvednout, pro útočníka je důležité, že se do šancí dostává, kdyby v nich nebyl, bylo by to ještě horší,“ dodal.

Že sešívané výrazně ovlivní dnešní prohra, to si trenér nemyslel. „Porážka se Spartou s námi nic neudělá, Sparta je delší čas pohromadě, má, objektivně řečeno, kvalitnější tým. Lafata je asi výjimečný, byl to rozdílový hráč utkání. Proměnil své šance a to se nám nepodařilo,“ komentoval trenér výkon rivala z Letné.

Tým od minulého zápasu pracoval na vypilování chyb. „Celý týden jsme na věcech, kkteré se nám nedařily na Bohemce, pracovali. Snažili jsme se je dostat do krve, ne vše se nám podařilo. Děláme individuální chyby, nedostoupíme, máme horší předvídání. Celkově to bylo v rámci našich možností, chyběly jen góly, za stavu 0:0 nebo 0:1 jsme se mohli vrátit do zápasu,“ mrzelo Miroslava Beránka.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články