Klíčem je rychlý gól, shodli se van Kessel i Hušbauer | SK Slavia Praha
Více

Klíčem je rychlý gól, shodli se van Kessel i Hušbauer

PRAHA/LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA - Sešívaní ve středu dopoledne odletěli do Bruselu. Zde je ve čtvrtek čeká od 20:00 odveta play-off Evropské ligy na půdě RSC Anderlecht. Jak trenér, tak hráči se shodli na jednom: Klíčem k potenciální postupové šanci je co nejrychlejší branka.
„Pořád věříme. Máme před sebou celých devadesát minut a v prvním zápase jsme za první půli měli tři dobré šance. Když si je vytvoříme i v Bruselu a něco proměníme, může se stát všechno. Anderlecht je těžký soupeř a má z prvního zápasu tříbrankový náskok. Pro nás je určitě klíčem vstřelit první gól,“ říká Gino van Kessel.

Podobně vidí situaci před odvetným zápasem i záložník Josef Hušbauer. „Abychom postoupili, museli bychom mít velké štěstí. Kdybychom dali rychlý gól a do poločasu přidali třeba ještě druhý, reálné by to bylo.“

„Nebylo by dobré, kdybychom jeli do Bruselu už předem odevzdaní. Ale víme, že mají velkou kvalitu a že náš postup by byl velkým štěstím,“ dodával slávistický záložník, který první zápas s Anderlechtem vynechal kvůli žlutým kartám.

„Zápas jsem viděl z tribuny. Myslím si, že první půle byla z naší strany velmi dobrá, tam jsme mohli dát nějaký gól a asi by to vypadalo jinak. Gól na 1:0 hned na začátku druhé půle nás hodně potopil,“ zakončil Hušbauer.

Dušan Uhrin: V Bruselu chceme vyhrát


„Chceme udělat co nejlepší výsledek. To, že jsme doma prohráli 3:0, je hodně špatné, ale samozřejmě vždycky nějaká šance je, i když hodně malá,“ řekl před odletem trenér Slavie Dušan Uhrin.

„Výhru s Příbramí jsme brali jako povinnost. Do Bruselu jedeme s tím, že chceme vyhrát. Uděláme všechno pro to, abychom tam uhráli dobrý výsledek. Anderlecht má stejné problémy, jako každé další pohárové mužstvo, že hraje hodně zápasů. Soustředili se na zápas s námi, v lize se jim zas tolik nedaří,“ komentoval trenér aktuální formu soupeře.

„Chtěli bychom vstřelit branku, pak uvidíme. Kdyby to bylo co nejdřív, bylo by to perfektní,“ zakončil trenér Uhrin.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články