Konečně vítězství venku, těšil tříbodový zisk trenéra Šilhavého | SK Slavia Praha
Více

Konečně vítězství venku, těšil tříbodový zisk trenéra Šilhavého

KARVINÁ/MĚSTSKÝ STADION - „Jsem spokojený, po čtyřech remízách jsme konečně zvítězili na venkovní půdě,“ těšilo v Karviné trenéra Jaroslava Šilhavého. Jeho tým si letos na podzim veze domů plný bodový zisk vůbec poprvé.
„Přišlo to včas a výhra je o to lepší, že přišla na půdě těžkého soupeře. Tady to není nikdy jednoduché, což bylo i vidět. Úvod utkání jsme zvládli dobře. Dali jsme gól ze standardky, dostali jsme se do vedení,“ popisoval Jaroslav Šilhavý úvod zápasu.

Karviná se ale nevzdávala. „Pak se domácí trochu oklepali a byli jsme pod tlakem. Domácí byli aktivní, my pasivní, prohrávali jsme osobní souboje. Ve druhé půli domácí pokračovali, ale nám se povedl brejk a vedli jsme 2:0. Domácí pak šli do rizika, hráli vabank nahoru,“ popisoval hru karvinských.
 
„My jsme v té době mohli ještě přidat branku. Měli jsme tam tři až pět útočných šancí, které volaly po lepší finální přihrávce a zakončení. Jsem rád, že jsme to zvládli, a že si to Přéma Kovář spolu s klukama dal jako dárek k narozeninám,“ usmíval se trenér.

V brance mu scházela jednička Jan Laštůvka. „Při tréninku se necítil úplně stoprocentní, tak jsme to nechtěli riskovat a nechali jsme ho na lavičce. Byl ale připravený, takže kdyby se něco stalo, mohl hned naskočit. Věřím, že už ve Španělsku bude k dispozici,“ vysvětloval trenér.

Po střetu Kováře s Janečkou se navíc zdálo, že možná ho hry opravdu bude muset. „Trochu mi zatrnulo, ale Lašty byl připravený, takže bychom sice vyplýtvali jedno střídání na výměru gólmana, ale Honza by to zvládl,“ neměl pochyby trenér.

Do Karviné neodcestoval zraněný Ngadeu. „Přivezl si lehké zdravotní problémy z reprezentačního srazu, takže jsme upřednostnili nejít do rizika a nechali ho doma. Ve čtvrtek by měl být připraven. Stejně jako Zmrhal, který na posledním tréninku utrpěl lehčí šrám,“ vysvětloval.

V 77. minutě přišel do hry Danny. „Z počátku podzimu se zranil a měl pauzu. Už s námi asi trénuje naplno čtrnáct dní, zdravotní problém ho neomezuje. Je připravený do hry. V Karviné střídal, uvidíme, jak to bude. Máme teď v krátkém sledu šňůru sedmi utkání, takže myslím, že budeme potřebovat všechny hráče,“ ví Jaroslav Šilhavý.

Jak se podle trenéra vyrovnává Milan Škoda s konkurencí v podobě Tomáše Necida? „Oba dva jsou výborní v koncovce, typologicky stejní. Jsem rád, že je máme a že se oba dostávají do střelecké formy. Uživíme je určitě oba,“ má jasno trenér.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články