Krajní obránce Jan Bořil slávistou | SK Slavia Praha
Více

Krajní obránce Jan Bořil slávistou

PRAHA – S úvodem zimní přípravy se v kabině Slavie představila nejnovější posila. Tou je krajní obránce Jan Bořil z Mladé Boleslavi.
Za nedlouho pětadvacetiletý zadák podepsal se Slavií smlouvu do 30. června 2019. „Jsem hrozně rád, že jsem ve Slavii. Všichni víme, že to byla hodně dlouhá cesta. Už jsem měl přijít v létě, což se nakonec nepodařilo, takže jsem moc rád, že teď to vyšlo,“ uvedl při svém příchodu Jan Bořil.

„Jdu sem s tím cílem, abychom hráli evropské poháry, a to chci i dodržet,“ má jasno odchovanec Mladé Boleslavi, kterou na jaře bude chtít o účast v evropských pohárech obrat. „Určitě, těším se na to,“ usmívá se obránce, kterému je jedno, na jakém kraji zadní řady nastupuje. „Můžu hrát všude, jsem univerzál,“ vysvětluje.

Jana Bořila velmi dobře znají trenéři Slavie Dušan Uhrin a Petr Čuhel. „Znám se s trenéry. Když mi bylo sedmnáct let, tak jsem začínal v áčku v Boleslavi. Dalo by se říct, že si mě právě oni vytáhli,“ vzpomíná novopečený slávista.

„Je pro nás univerzální hráč na kraj obrany. V Boleslavi měl výborné sezony, vždycky potvrdil, že patří do sestavy,“ těší se z nové posily trenér Dušan Uhrin, který v Mladé Boleslavi vytáhl Jana Bořila z dorostu.

Slavia usilovala o Jana Bořila už v létě. „Jsme rádi, že se nám příchod Jana Bořila, kterého jsme měli dlouho vytipovaného, povedlo dotáhnout. Věřím, že Honza bude pro Slavii pravou posilou,“ uvedl generální ředitel klubu
David Trunda.

Bývalý mládežnický reprezentant Jan Bořil nastupuje především na postu krajního obránce. Je odchovancem Mladé Boleslavi a propracoval se zde až do áčka. V české nejvyšší soutěži za Boleslav debutoval v listopadu 2009 proti Českým Budějovicím. A za svou prozatímní kariéru oblékl jen jeden další dres, a to Viktorie Žižkov.

Tam hostoval nejprve v sezoně 2010/2011, kdy pražský klub vybojoval postup do první ligy, aby zde strávil i prvoligový podzim 2011. Pak už se ale opět vrátil do Boleslavi, kde získal stálou pozici v základní sestavě. Čtyřiadvacetiletý obránce si díky tomu vyzkoušel i start v předkole Evropské ligy UEFA. 

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články