Krisztiána Tamáse čeká mistrovství světa | SK Slavia Praha
Více

Krisztiána Tamáse čeká mistrovství světa

PRAHA – Po utkání v Příbrami se v kabině rozloučil, popřál svým spoluhráčům hodně štěstí ve zbytku sezony a odjel reprezentovat. Krisztiána Tamáse čeká velká výzva – s Maďarskem si zahraje na mistrovství světa do 20 let.
Maďarsko čekají na světovém šampionátu na Novém Zélandu ve skupině duely se Severní Koreou, Nigerií a Brazilií. Krisztián Tamás patří mezi klíčové hráče maďarského výběru. Samotný šampionát začíná 30. května, maďarský tým má od pondělí týmové soustředění.

„V současnosti jsem s národním týmem na soustředění před mistrovstvím světa. Máme velmi těžkou skupinu, bude obtížné postoupit, ale určitě se o to pokusíme. Příští týden už poletíme na Nový Zéland, takže se moc těším,“ uvedl pro slavia.cz Krisztián Tamás.

Maďarský obránce na jaře hostuje ve Slavii z AC Milán. V sešívaném dresu patřil mezi klíčové hráče, odehrál takřka plný počet minut v 11 zápasech a připsal si dvě asistence.

„Slavii musím jen poděkovat, protože mi na jaře dala opravdu velkou šanci v mé kariéře. Byly to čtyři fantastické měsíce a já věřím, že je ve hře možnost, abych ve Slavii zůstal i nadále, protože jsem si klub opravdu oblíbil,“ pokračuje Tamás.

„Získal jsem mnoho zkušeností jako člověk i jako hráč. Jsem spokojený, že jsem dostal šanci, mrzí mě, jaké jsme měli výsledky, ale to se určitě brzy změní,“ věří reprezentant Maďarska do 20 let.

S působením Tamáse v klubu bylo spokojené i vedení Slavie. „Přejeme Krisztiánovi hodně štěstí na mistrovství světa, je to pro něj velká událost. My jsme samozřejmě od začátku věděli, že mistrovství světa začíná 30. května a že už nějaký čas před šampionátem bude muset být k dispozici národnímu týmu,“ říká sportovní ředitel Slavie a člen představenstva Karol Kisel.

Slavia má v případě Tamásova hostování opci na přestup. „Děkujeme mu za jeho výkony během jarní části ve Slavii, ukázal velký potenciál a profesionální přístup. Snažíme se o to, aby v klubu působil i v příštích ročnících,“ dodal Karol Kisel.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články