Lála, Cipro a Kuka mají své hvězdy na chodníku slávy | SK Slavia Praha
Více

Lála, Cipro a Kuka mají své hvězdy na chodníku slávy

PRAHA – Své hvězdy na chodníku slávy v Edenu mají další legendy Slavie. Jsou jimi František Cipro, trenér mistrovského týmu ze sezony 1995/1996, pod jehož taktovkou se Slavia probojovala do semifinále Poháru UEFA a získala také domácí pohár, Jan Lála – držitel stříbrné medaile z MS v Chile v roce 1962 a Pavel Kuka – člen Klubu ligových kanonýrů a majitel stříbrné medaile z Eura 1996 v Anglii.
Před výkopem utkání Evropské ligy s Villarrealem byly u příležitosti oslav 125. narozenin Slavie odhaleny další tři hvězdy na chodníku slávy. Patří třem bývalým hráčům Slavie Janu Lálovi, Františku Ciprovi a Pavlu Kukovi. Za Slavii se ceremoniálu účastnili předseda představenstva Jaroslav Tvrdík, člen představenstva Tomáš Syrovátka a generální ředitel Slavie Martin Krob.

„Mám velkou radost z toho, že jsme v den 125. výročí založení našeho klubu měli tu čest na krásném stadionu ozdobeném našimi legendami přivítat další slávistické legendy i na chodníku slávy. V posledních letech jsme to jako fanoušci Slavie neměli jednoduché. Vzpomínám si, že se říkalo, že být fanouškem Slavie znamená naučit se trpět. A odhalení dalších hvězd na památku slávistických legend nám připomíná to krásné v naší 125leté historii,“ řekl na úvod ceremoniálu předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Spolu se 125. výročím přichází i výročí dvou let působení CEFC v České republice a ve Slavii. A jsem rád, že to období, které máme, nás neučí trpět, ale dává nám prostor užívat si radost z naší milované Slavie,“ dodal Tvrdík.

„Je pro mě obrovská čest být ve společnosti takových hráčů. A to není žádné klišé. Těsně před padesátkou je to nádherný pocit. Krásných okamžiků po kariéře už tolik není, a tohle je jeden z nich. A za to bych chtěl vedení Slavie a vůbec všem fanouškům poděkovat,“ netajil se svými dojmy držitel jedné z hvězd, vicemistr Evropy a člen Klubu ligových kanonýrů Pavel Kuka.

Nové hvězdy na chodníku slávy


Jan Lála
Vynikající pravý obránce, který odehrál v dresu Slavie 402 zápasů, z toho 143 ligových. V Edenu hrál s přestávkami 12 let. Symbol klubismu, držitel stříbrné medaile z mistrovství světa v Chile v roce 1962.

František Cipro
Ve Slavii působil jako hráč v letech 1971 až 1980. Celkem odehrál v červenobílém dresu 501 utkání, z toho 232 ligových. Tým svého srdce vedl jako trenér celkem třikrát. V sezoně 1995/1996 dovedl Slavii k mistrovskému titulu, v roce 1997 s ní získal domácí pohár. Slavia se také pod jeho taktovkou probojovala do semifinále Poháru UEFA.

Pavel Kuka
Jeden z nejlepších odchovanců slávistické líhně. V roce 1994 byl vyhlášen fotbalistou roku, je majitelem stříbrné medaile z EURA 1996 v Anglii, mistrem Německa s Kaiserslauternem a vítězem Poháru ČMFS se Slavií v sezoně 2001/2002. Člen klubu ligových kanonýrů dal v naší lize 104 góly, v Bundeslize přidal dalších 50 gólů za Kaiserslautern, Norimberk a Stuttgart. Za Slavii odehrál 431 zápasů.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články