Máme před sebou ještě dlouhou cestu, ví Jiří Bílek | SK Slavia Praha
Více

Máme před sebou ještě dlouhou cestu, ví Jiří Bílek

EDEN - S kapitánskou páskou dovedl svůj tým k dalšímu vítězství. Obránce Jiří Bílek se svými spoluhráči dokráčel k šesté ligové výhře po sobě, z toho popáté bez inkasované branky.
„Možná to vypadá lehce, ale každý zápas je strašně těžký. Soupeři se na nás víc a víc připravují. Ve středu hrajeme pohár, v neděli nás čeká Jablonec, musíme na to navázat,“ má jasno kapitán sešívaných.

Bylo to podle vás nejtěžší vítězství v řadě?
„Pro mě určitě. Teď jsme hráli hodně zápasů po sobě a už to bylo znát, cítili jsme to. Slovácko bylo kvalitní soupeř, byli na nás dobře připravení, těžko se nám dostávalo do jejich zahuštěného prostoru.“

Slovácko také nebezpečně zahrozilo...
„Jednu šanci tam měli, tu hlavičku, ale Jirka nás podržel.“

Napadlo by vás po prohře v Plzni, že uděláte takovou sérii?
„To je fotbal. Jednou jste dole, jednou nahoře. My jsme rádi, že se daří a užíváme si to, ale s respektem a pokorou.“

Brno jste venku porazili 4:1, Hradec 3:0, ale doma s Karvinou a Slováckem jste vyhráli „pouze“ 1:0. Čím si to vysvětlujete?
„To přece stačí, ne? (smích). Já si myslím, že k nám jezdí soupeři a trošičku zalezou, vezměte si třeba Slovácko, které hrálo dobře dozadu, bránili v podstatě v devíti lidech. Ono se vždycky lépe boří než tvoří, a pro nás je to potom těžší se proti takovému soupeři prosadit.“

Nemůže to být třeba i z toho důvodu, že soupeři začínají mít ze Slavie větší respekt? Že je pro ně těžké udržet se Slavií herně krok, tak proto se uchýlí k takové taktice?
„Je pravda, že teď cítíme, že... Ne to nebudu raději nahlas říkat... Narůstá nám zkrátka sebevědomí a myslím si, že je to na hřišti vidět.“

Těší vás pohled na tabulku? Minimálně do neděle druhé místo...
„Je to samozřejmě krásné, druhý flek, na takovém místě jsme hodně dlouho nebyli, ale pořád jsme jenom ve třetině soutěže. Ještě je před námi dlouhá cesta, abychom byli tam, kde chceme být.“

A co to pro vás znamená? Máte na mysli první místo?
„To jsem já neřekl (smích). Prostě tam, kam Slavie patří...“

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články