Michal Švec definitivně slávistou | SK Slavia Praha
Více

Michal Švec definitivně slávistou

PRAHA – Odchovanec Slavie Michal Švec se definitivně vrací do Edenu. S klubem podepsal smlouvu na rok a půl.
Michal je velice zkušený a charakterní hráč, navíc slávista, proto jsem rád, že jsme ho získali a vrací se domů. Bude pro nás velkou posilou v náročné jarní části sezony," uvedl sportovní ředitel Karol Kisel.

Příchod Michala Švece kvituje i trenér Beránek. „Je to slávistický odchovanec, který už v šestnácti nastoupil v Poháru UEFA. Slávistů chceme mít v týmu co nejvíc. Když se daná možnost objevila, přišel Michal na testy, protože jsme ho delší dobu neviděli. Byť měl výpadky a potřebuje dotrénovat, jsem moc rád, že je tady a tým je kompletní,“ těší slávistického trenéra.

Michal Švec se tak do Edenu vrací po sedmi letech. „Jsem rád, že jsme se Slavií domluvili. V Maďarsku jsem své působení ukončil a jsem moc rád, že můžu být zpátky ve Slavii," těší dvojnásobného reprezentanta.

Ve Slavii bude mít na co navazovat, v sešívaném Švec odehrál řadu utkání v evropských pohárech, zahrál si i Ligu mistrů a pomohl k mistrovskému titulu v sezoně 2007/2008. „Ve Slavii jsem byl před tím deset let, chodil jsem tady i do školy. Odehrál jsem tady spoustu krásných zápasů, takže návrat je to pěkný," vzpomíná Švec.

Za áčko Slavia nastoupil Švec poprvé před téměř dvanácti lety. Tehdy jako šestnáctiletý debutoval v Poháru UEFA proti Levski Sofia. „Slavii navíc tehdy trénoval také pan Beránek, dodnes na to vzpomínám,“ usmívá se záložník či obránce.

Na jakém postu tedy budou moci fanoušci Švece na jaře vídat? „Působil jsem před tím spíše ve středu zálohy. Jak tady ve Slavii, tak i v Holandsku. V Maďarsku jsem hrál dva a půl roku pravého beka, takže co se týče kraje obrany i středu, tak bych s tím neměl mít problém," vysvětlil Michal Švec, který bude nosit na dresu číslo 2.

Michal Švec se narodil 19. března 1987. S fotbalem začal v Uhelných skladech, odkud přišel v deseti letech do Slavie, kde se naplno prosadil. Celkem odehrál v sešívaném 67 ligových zápasů, v Lize mistrů si připsal čtyři starty. V zimě 2008 přestoupil do nizozemského Heerenveenu, kde odehrál 80 zápasů v lize, a roce 2009 pomohl k zisku domácího poháru. Úspěchy sbíral také v Maďarsku, kde se stal s Győri ETO mistrem. Celkem nastoupil do 21 ligových duelů.

Slávistický odchovanec zanechal také velmi výraznou stopu hlavně v mládežnických reprezentacích, celkem odehrál v národním týmu 56 zápasů, z toho dvě utkání za seniorský výběr.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články