Mladší žáci druzí na turnaji v Malešově | SK Slavia Praha
Více

Mladší žáci druzí na turnaji v Malešově

PRAHA - Mladší žáci se zúčastnili turnaje v Malešově, kde v mezinárodní konkurenci vybojovali druhou příčku. V semifinále sice sešívaní zvládli derby, ve finále však těsně nestačili na Slovan Bratislava.
Fotbalový klub SK Malešov pořádal dne 7. 5. Memoriál Františka Lhotáka. Mezinárodního turnaje pro kategorii U13 se účastnilo celkem 10 týmů z České republiky, Slovenska a Maďarska. Slavia na turnaji obsadila druhé místo.

Výsledky základních skupin:

SK Slavia Praha – Slovan Liberec 2:0 (2x Náprstek)
SK Slavia Praha – Baník Horná Nitra 3:1 (Kabongo, Vána, Ling)
SK Slavia Praha – Dukla Praha 2:1 (Kabongo, Konig)
SK Slavia Praha – Slovan Bratislava 0:2

Malé semifinále

SK Slavia Praha – 1. FK Příbram 6:0
(2x Švach, Náprstek, Langhamer, Višinský, Šimoník)

Semifinále:

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 (Brejcha, Náprstek)
V semifinálovém utkání Slavia porazila Spartu díky gólu z přímého kopu ze závěru utkání.

Finále:

SK Slavia Praha – Slovan Bratislava 1:2 (Šimoník)
Ve finálovém utkání šel do vedení nejprve tým Slovanu, našim mladíkům se podařilo do poločasu srovnat. Soupeř rozhodl o své výhře tři minuty před koncem.

Nejlepším střelcem turnaje se stal hráč Slavie Matěj Náprstek.

Výkony svého týmu hodnotil trenér Pavel Vyhnal: „V sobotu 7. 5. 2016 jsme se zúčastnili turnaje v Malešově. Turnaj má již svoji dlouholetou tradici a každoročně se ho účastní ty nejlepší celky v kategorii U13. Naše mužstvo prošlo skupinou s třemi výhrami a jednou prohrou a skončilo ve skupině druhé. V semifinále jsme byli svědky pražského derby, které jsme zvládli 2:1, a postoupili do finále proti Slovanu Bratislava. Ve vyhroceném finále jsme obdrželi rozhodující branku dvě minuty před koncem, ale přesto kluci odvedli maximum, co mohli. Myslím, že jako mužstvo Slávie jsme zanechali dobrý dojem nejen na hřišti, ale i mimo ně.“

„Rád bych poděkoval za účast vašeho týmu U13 a vyjádřil velikou pochvalu za výkon a chování celého vašeho týmu během celého turnaje, jak hráčů, tak trenérů. Opravdu si zaslouží velkou pochvalu. Věříme, že se budeme moct těšit na účast Slavie Praha i v dalším ročníku v roce 2017,“ pochválil účast našeho týmu na turnaji Václav Dastych.

Rozsáhlou fotogalerii si můžete prohlédnout zde a další výsledky také v článku, věnovanému turnaji.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články