Na derby speciální magazín Poločas | SK Slavia Praha
Více

Na derby speciální magazín Poločas

<p> U př&iacute;ležitosti 278. derby vych&aacute;z&iacute; tak&eacute; speci&aacute;ln&iacute; Poločas, kter&yacute; se zaměř&iacute; pr&aacute;vě jen na derby. A to jak na historii d&aacute;vnou i ned&aacute;vnou a součanost.</p>

PRAHA/EDEN – Přijďte v sobotu 29. září od 20 hodin na derby pražských „S“ a kupte si speciální vydání magazínu Poločas. To je tentokrát celé věnované historii i současnosti právě velkých pražských derby.

Hned na první pohled si fanoušci všimnou odlišné titulní strany, kterou tentokrát nezdobí portrét některého ze současných slávistů, ale historická fotografie, na které vedle rozhodčího stojí kapitán Slavie Franci Svoboda a kapitán Sparty Karel Káďa Pešek.

Spolu s archivářem Slavie Karlem Zuskou zavzpomínáme na úplně první derby v roce 1896 a i na to, proč poté následovala jedenáctiletá pauza. Karol Kisel, Martin Latka a Martin Dobrotka připomenou velká derby na Slovensku, v Austrálii, Anglii nebo v Řecku a připomeneme si sté výročí narození Vlastimila Kopeckého, hráče, který odehrál nejvíc derby v historii.

Ohlédnutí za Gambrinus ligou přinese statistiky posledních dvou ligových kol, tedy domácího zápasu proti Teplicím a souboje na Dukle, ale připomene i poslední souboj Slavie a Sparty, který skončil na jaře remízou 1:1.

Kuriózní a přelomové momenty derby odhalí článek 116 let rivality. Věděli byste, kdo vstřelil úplně první branku derby, první hattrick, první vlastní gól, nebo kdy přenášela derby poprvé televize? Sondou do hlubin fanouškovy duše budou názory archiváře Slavie Karla Zusky a spisovatele a fotbalového historika Vladimíra Zápotockého na to, kde má původ hanlivý pokřik „jude Slavie“. Připomeneme si i start projektu Univerzita Slavia a nebude chybět ani tradiční stránka o odbočkách Odboru přátel.

Nejlepší střelec týmu Michala Petrouše Viktor Šimeček pozve fanoušky na derby juniorek, které se uskuteční hned v úterý 2. října a domácími budou tentokrát sparťané. Své derby mají za sebou naopak už slávisté ročníku 2001 a ti Spartu rozstříleli 12:4! Utkání pro Poločas zhodnotil trenér Jiří Petrovič.Záštitu nad utkáním převzal jako patron primátor hlavního města Prahy pan Bohuslav Svoboda. Rozhovor s ním přineseme na straně 3.

Poločas nově i u kamelotů na stadionu

Poločas koupíte v den zápasu nejen na tradičních místech, jako je fanshop Slavie a označené stánky v ochozech, ale nově i u kamelotů přímo před stadionem a v jeho útrobách. Kameloti budou označeni výstražnou UMBRO vestou s nápisem "slávistický Poločas".

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články