O víkendu proběhne celostátní setkání slávistů v Klatovech | SK Slavia Praha
Více

O víkendu proběhne celostátní setkání slávistů v Klatovech

PRAHA - Na termín 2. července 2016 připravila klatovská odbočka Odboru přátel 16. celostátní setkání slávistů spojené s turnajem v malé kopané.
Nejstarší fanouškovská organizace v Čechách Odbor přátel Slavie, založená roku 1964, už od roku 2001 pořádá celostátní setkání přátel Slavie. Tato tradice byla založena v roce 2001 slávisty z Bělé pod Bezdězem, přáteli (jak se členové Odboru přátel mezi sebou nazývají) Dlouhým a Procházkou.

Letošní ročník byl přidělen klatovské odbočce, která již mnoho let o pořádání usilovala a patří mezi nejaktivnější odbočky v České republice. Mnoho slávistů se přesouvá do Klatov již v pátek 1. 7. 2016, aby byli dostatečně připraveni na ranní start sobotní akce. Vzhledem k programu většina zůstává až do neděle, aby si dostatečně užila sešívaný víkend.

Program celostátního setkání slávistů:

8:00 - 8:45 Nástup mužstev, slavnostní zahájení
9:00 Zahájení turnaje
10:00 Pro zájemce prohlídka Klatov s průvodcem
14:00 - 15:00 Kulturní překvapení, beseda
18:00 Vyhlášení výsledků turnaje
20:00 Večerní zábava v hotelu Rozvoj

Dá se očekávat velké množství sešívaných fanoušků z celé republiky, jelikož už nyní jsou ubytovací kapacity Klatov doslova napěchovány k prasknutí. Více než 30 přihlášených týmů do turnaje v malé kopané slibuje parádní podívanou. Ostatní určitě využijí možnost prohlídky po Klatovech, městě, které bylo okolo roku 1260 povýšeno králem Přemyslem Otakarem II. na královské město a nejen díky tomu nabízí mnoho historických památek.

Pokud se chystáte vyrazit do Klatov, nemusí vás mrzet, že nebudete v sobotu v Čelákovicích. Obě utkání Slavie totiž přineseme živě na Slavia TV na našem YouTube kanálu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články