Odbor přátel zakoupil mládeži televizi pro analýzu zápasů | SK Slavia Praha
Více

Odbor přátel zakoupil mládeži televizi pro analýzu zápasů

Po zakoupení vybavení do společenské místnosti internátu věnoval Odbor přátel mládežnické akademii televizi, která bude sloužit trenérům a vedení akademie k rozboru zápasů.

Televizi slavnostně předali zástupci Odboru přátel sekretář Petr Vršecký a hospodář David Ocetník, dar za mládežnickou akademii převzali její manažer Jiří Plíšek a šéftrenér dorostů Miroslav Beránek. Televize byla umístěna do trenérského zázemí areálu na Xaverově, kde se připravují týmy U17, U18, U19 a U21.

Klub SK Slavia Praha děkuje Odboru přátel za zakoupení televize, která povede k dalším možnostem rozvoje hráčů a trenérů mládežnické akademie SK Slavia Praha. „Nabídku Odboru přátel jsme velmi rádi přijali, protože přesně odráží heslo spolu jsme silnější a prohlubuje ještě víc vztah mezi fanoušky a klubem,“ dodává tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Proč se Odbor přátel rozhodl zakoupit právě televizi pro mládežnickou akademii zdůvodnil hospodář a člen výboru Odboru přátel David Ocetník: „Výbor Odboru přátel nabídl Slavii, že by mohl klubu pomoci s materiálním zajištěním. Jelikož se v klubu v té době řešilo právě pořízení televize pro mládežnickou akademii, Odbor přátel se nabídl, že se o její koupi postará. Ve stanovách Odboru přátel je uvedeno: "Hlavním posláním FO-OP je soustavná činnost směřující k podpoře SK Slavia Praha – fotbal a.s", proto jsme po obstarání vybavení do klubovny pro hráče Slavia na internátu zvolili zakoupení televize pro mládež Slavie,“ vysvětlil David Ocetník. 

Jak funguje užití videa v dorostenecké kategorii popsal Miroslav Beránek: „Celostátní soutěže U19 a U17 natáčí společnost Instat, kde si trenéři můžou zhlédnout různě rozdělené části zápasu na defenzívu nebo ofenzívu, vstřelené a obdržené góly. Mají to v podstatě předpřipravené, z toho si oni pak dále mohou sestříhat další záběry. Při hodnocení zápasů si to pak vše pouštíme v obrazové podobě. Týmy U18 a U16 ve svých soutěžích Instat nemají, ale své zápasy si nahrávají sami. Trenéři si to do podobné podoby zpracují a zde probíráme, jak to z hlediska našich principů hry je dobře a co by mohlo být lepší. V klubu existuje systém s názvem XPS, v rámci kterého sdílíme videa s hráči kontinuálně. Ten systém používáme prakticky nepřetržitě. Společná hodnocení probíhají po každém zápase, video používáme stále. Trenéři například posílají jednotlivé detaily ve videopodobě do emailu nebo do chytrých telefonů, kde si to hráč může prohlédnout a poučit se. Využití televize je pro nás naprosto výborné," pochválil si Miroslav Beránek možnost využití videa a televize k analýze.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články