Ohlédnutí za CEE Cupem: Slavia nakonec bere sedmé místo | SK Slavia Praha
Více

Ohlédnutí za CEE Cupem: Slavia nakonec bere sedmé místo

PRAHA - I letos se slávisté na konci července představili na mezinárodním CEE Cupu v Praze. Na turnaji hráčů do devatenácti let pro týmy střední a východní Evropy obhajovali sešívaní loňské druhé místo, nakonec ale hlavně kvůli smolnému poslednímu zápasu ve skupině skončili na sedmé příčce.
Na Generali CEE cupu se letos představilo dvanáct mužstev z Česka, Slovenska, Maďarska, Polska, Německa, Rumunska, Bosny a Srbska. Slávistická devatenáctka vstoupila do turnaje dvěma zápasy ve skupině. V tom prvním uhráli sešívaní díky Batkově gólu remízu 1:1 s maďarským týmem Vasas Kubala Akadémia.

Osudným se pro celé působení slávistů na turnaji stalo ale druhé utkání proti F.S.V. Frankfurt. V případě výhry by sešívaní postupovali z prvního místa ve skupině a dlouho to vypadalo, že se tento scénář i naplní. Díky brankám Batky a Vavrouše vedla Slavia už 2:0, soupeři z Německa se ale podařilo skóre srovnat a gólem v poslední minutě dokonce zvítězit 3:2. Slávisté tak ve skupině skončili třetí a pokračovali "jen" do bojů o umístění.

Boje o pořadí už Slavia ovládla. S Wislou Krakov si poradila 3:0, o dva dny později s Juventusem Bukurešť 4:3. Nakonec tak bere naše devatenáctka na turnaji sedmé místo. Lukáš Batka se se čtyřmi brankami stal druhým nejlepším střelcem turnaje.

Turnaj stejně jako v loňském roce opanoval maďarský Györ, který tentokrát ve finále porazil soupeře ze Slovenska AS Trenčín.

Zápasy Slavie na turnaji

Slavia - Vasas Kubala Akadémia 1:1 (1:1)
Branky: Batka - Kubicza

F.S.V. Frankfurt - Slavia 3:2 (0:0)
Branky: 2x Nahom, Onur - Batka, Vavrouš

Slavia - Wisla Krakov 3:0 (2:0)
Branky: Heřman, Písačka, Kuchta

Slavia - Juventus Bukurešť 4:3 (2:1)
Branky: 2x Batka, Veselý, vlastní - 2x Ciobanu, Tira

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články