Organizovanější výkon, chyběla ale přesnost, hodnotí trenér | SK Slavia Praha
Více

Organizovanější výkon, chyběla ale přesnost, hodnotí trenér

DUBAJ - Sešívaní ve svém druhém přípravném utkání v Dubaji remizovali s Brøndby. „V některých věci jsme se posunuli, bylo tam hodně nasazení, presinku. Na druhou stranu musíme být daleko přesnější v kombinaci,“ hodnotil utkání trenér Jindřich Trpišovský.
Slavia při svém druhém dubajském utkání vybojovala remízu. „Od nás to byl organizovanější výkon než v minulém utkání. Soupeř hrál jiným stylem, terén byl trošku horší. Oba zápasy se těžko porovnávají. Teď to byl organizovanější, bojovnější výkon, chybělo nám trochu přesnosti v ofenzivě. Míče jsme dostávali za obranu, ale posazovali jsme jich spoustu soupeři na hlavu a pak jsme sbírali odražené míče. Měli jsme být přesnější,“ hodnotil trenér Jindřich Trpišovský zápas s Brøndby Kodaň.

„Jediný jejich gól padl z jediné střely na bránu, takže poločas skončil 1:1. Po chybě jsme pak dostali branku na 2:1 a měli jsme takovou hlušší pasáž, kdy jsme nebyli nebezpeční. Posledních dvacet minut od nás zase bylo dobrých, takže remíza je podle mého zasloužená. V některých věcech jsme se posunuli, bylo tam hodně nasazení, presinku, represinku, kondice…“ vyjmenovával trenér klady.

Ve hře byly ale i nedostatky. „Na druhou stranu musíme být daleko přesnější v kombinaci, kde ztrácíme hodně míčů. Musíme si zvyknout, že hrajeme s obranou o dvacet metrů výš a musíme vyhrávat víc soubojů. S útočníky Brøndby jsme prohráli dost soubojů a z toho pak vycházely brejky soupeře. Měli jsme tam některé ztráty v půlce hřiště, ale přepínání do defenzivy bylo mnohem lepší. Dostali jsme dvě branky, jednu ze standardky, druhou právě po ztrátě míče,“ pokračoval.

„Včera jsme měli padesát minut videa a rozboru situací, kdy jsme v něčem zlepšili, naopak jsme se zhoršili v kombinaci. Myslím, že se Zenitem to byl dopředu paradoxně lepší výkon. Ale bylo to větší hřiště, tohle bylo takové malé, soubojové. Soupeř výborně dostupoval, hodně presoval a byl agresivní,“ dodal na adresu Brøndby.

Do zápasu se zapojili i Tomáš Souček a Jan Sýkora. „Jsou to pro nás důležití hráči. Odehráli dvacet minut, a když přišli na hřiště, tak jsme se zlepšili v kombinaci. Pak přišli i jiní hráči, čerstvější, a měli jsme drtivý tlak,“ říká Jindřich Trpišovský.

Tomu proti dánskému celku mu scházel pouze Ruslan Mingazov. „Mingi má po souboji s Míšou v tréninku trochu pohmožděný kotník. Bude to tak na tři až pět dní,“ odhaduje trenér.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články