Oslavy 120. výročí: Hosty Eusebio nebo Karembeu | SK Slavia Praha
Více

Oslavy 120. výročí: Hosty Eusebio nebo Karembeu

Pozvání na oslavy 120 let od založení Slavie přijala velká fotbalová jména.
PRAHA/EDEN – Oslavy 120. výročí založení Slavie ze zúčastní zvučná fotbalová jména z Česka i ze zahraničí. Pozvání na slavnostní víkendový program přijali mimo jiné legendární útočník a jeden z nejlepších fotbalistů historie Portugalec Eusebio nebo mistr světa z roku 1998 a vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid Francouz Christian Karembeu.

Legendární útočník EusebioEusebio da Silva Ferreira, přezdívaný „Černá perla“ se narodil 25. ledna 1949 v Mosambiku. V pátek tak oslaví své 64. narozeniny. Mezinárodní federací fotbalových historiků a statistiků je považován za jednoho z nejlepších útočníků fotbalové historie. Eusebio je držitelem Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu planety za rok 1965, v roce 1966 dotáhl portugalskou reprezentaci k bronzovým medailím na mistrovství světa, když se s devíti brankami stal nejlepším střelcem turnaje. V 745 soutěžních zápasech své kariéry, z nichž nejvíce odehrál za Benficu Lisabon, vstřelil 733 gólů. V roce 1968 byl vůbec prvním hráčem, který byl oceněn Zlatou kopačkou za nejlepšího fotbalistu Evropy.

Dvaačtyřicetiletý
Christian Karembeu v současné době pracuje jako scout pro londýnský Arsenal. Během své hráčské kariéry nastupoval Karembeu jak ve Francii, tak v Anglii, Švýcarsku nebo Řecku. Vrcholem bylo jeho tříleté působení ve slavném Realu Madrid, během kterého dokázal s týmem dvakrát vyhrát Ligu mistrů a navíc se stal s Francií mistrem světa (1998) i Evropy (2000). Celkem nastoupil ve francouzském dresu k 53 zápasům.
Zdeněk Zeman se slávistům z účasti omluvil

Zatímco Eusebio a Karembeu svou účast potvrdili, trenér italského AS Řím Zdeněk Zeman, synovec legendárního slávistického hráče Čestmíra Vycpálka, se Slavii a všem slávistům ze své účasti omluvil. V neděli totiž jeho tým čeká utkání italské Serie A proti Boloni. Vedení Slavie poslal omluvný dopis, jehož text si můžete přečist i vy.

Pro vedení
SK SLAVIA PRAHA

Jsem rád, že mě Slavia pozvala na své velké výročí. Vnímám, že to pozvání je pro mého strýce Čestmíra Vycpálka.
Strejda ve Slavii jako hráč potěšil hodně fanoušků. Potom i v Itálii často nadšeně o klubu vyprávěl, jeho vzpomínky a zážitky zaujaly spoustu lidí. Dělal Slavii v Itálii skvělou reklamu.
Pro mě byla strejdova kariéra motivací pro to, abych dělal fotbal.
Nemohu se slavnosti osobně v neděli zúčastnit, hrajeme ligový zápas. Vážím si tradice Slavie a přeji klubu a jejím fanouškům hodně úspěchů.
Zdeněk Zeman

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články