Osmiletá mise Davida Hubáčka ve Slavii končí | SK Slavia Praha
Více

Osmiletá mise Davida Hubáčka ve Slavii končí

PRAHA/EDEN – David Hubáček v příští sezóně už červenobílý dres neoblékne. Ve Slavii mu skončila hráčská smlouva a dlouholetá opora zadních řad se vrací do mateřského Zlína.
„David už delší dobu uvažoval o tom, že se chce vrátit na sklonku své kariéry domů. Tak trošku jsme doufali, že toto své rozhodnutí ještě o nějaký ten rok odloží. Od Slavie obdržel nabídku na prodloužení kontraktu ještě před skončením sezóny. David si vzal nějaký čas na rozmyšlenou a poté nám oznámil, že se z rodinných důvodů vrací do Zlína. Jeho rozhodnutí respektujeme a přejeme mu v osobním životě a v jeho další hráčské kariéře jen to nejlepší,“ uvedla ředitelka komunikace Soňa Nouzáková.

„Nabídky Slavie si velice vážím, strávil jsme tu hodně dlouhou dobu, dva tituly a Liga mistrů, na to se nezapomíná. Rozhodoval jsme se dlouho a nebylo to vůbec jednoduché, ale nakonec převážily rodinné důvody. Jinak by samozřejmě byla Slavia jasná volba,“ vyznal David Hubáček svůj vztah k červenobílým barvám.

„Ve Zlíně žije moje rodina, navíc syn Dominik půjde letos do první třídy a to nakonec definitivně rozhodlo. V posledních letech jsme s nimi netrávil tolik času, jak bych si představoval,“ popsal David hlavní důvod svého rozhodnutí.

„Je načase uvolnit místo mladším a perspektivnějším hráčům. Slavia má kvalitní kádr, v obraně jsou zkušení hráči Martin Dobrotka a Milan Bortel, vedle kterých určitě ti mladší mohou získávat potřebné ligové ostruhy,“ dodával šestatřicetiletý stoper.

David Hubáček plnil v kabině několik sezón roli pokladníka, v nejbližší době tak bude muset proběhnout předání této zodpovědné funkce. „Určitě do Prahy za klukama ještě zajedu, abych se s nimi rozloučil a hlavně abych vrátil kasu,“ uvedl v žertu David.

Se Slavií se David rozloučil v zápase s Jihlavou svou druhou brankou. „Alespoň jsem tím gólem srovnal účet, teď jsem na nule, dva góly jsem dal soupeřům a dva góly nám,“ bilancoval stoper se zkušenostmi z Ligy mistrů.

„S Davidem Hubáčkem plánujeme důstojné rozloučení, které si bezesporu za své dlouholeté a věrné služby pro Slavii zaslouží. Mělo by se tak stát při nejbližší příležitosti v rámci některého z domácích zápasů Slavie,“ potvrdila ředitelka komunikace Soňa Nouzáková.

Osm let, dva tituly, Liga mistrů

David Hubáček přišel do Slavie ze Zlína v létě 2005 a za osm sezón odehrál v sešívaném dresu 199 ligových zápasů. Celkem ve Slavii odehrál 371 zápasů, což ho řadí na 25. místo stodvacetileté slávistické historie. V prvním ročníku Gambrinus ligy v dresu Slavie (2005/2006) odehrál devatenáct zápasů, od té doby v žádné sezóně nenastoupil k méně než 22 ligovým zápasům, několikrát po sobě byl nejvytíženějším hráčem kádru.

Šestatřicetiletý obránce byl služebně nejstarším členem A-týmu Slavie. S jeho odchodem zároveň odchází poslední pamětník účasti Slavie v Lize mistrů UEFA, ten předposlední, Stanislav Vlček, ukončil svou aktivní kariéru v polovině uplynulé sezóny. Ve sezóně snů 2007/2008, kdy Slavia také získala mistrovský titul, nastoupil David Hubáček v Lize mistrů ke všem šesti zápasům ve skupině a odehrál v nich 495 minut. V další sezóně 2008/2009 slavil titul mistra ligy David Hubáček podruhé.

Za svoji kariéru ve Slavii vstřelil David Hubáček dvě branky. Tu první v sezóně 2011/2012 z penalty proti Hradci Králové, tu druhou v posledním utkání sezóny 2012/2013 v Jihlavě hlavou po centru z rohového kopu. I přes tuto zdánlivě neoslnivou bilanci si u fanoušků vysloužil přezdívku „Kanonýr“.

Se Slavií se David Hubáček loučil symbolicky, v posledním zápase v Jihlavě s kapitánskou páskou na ruce, jako střelec jediné branky Slavie v zápase.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články