Osmnáctka slavila na turnaji v Německu úspěchy | SK Slavia Praha
Více

Osmnáctka slavila na turnaji v Německu úspěchy

PRAHA - Osmnáctka se v rámci Velikonoc také představila na turnaji v zahraničí. V německém městě Lingen se slávisté účastnili turnaje podruhé v historii a tentokrát se probojovali až do finále, což ještě žádný český tým v historii nedokázal.
44. ročník turnaje v německém Lingenu hostil domácí tým Olympia Laxten. Slávisty zde čekala řada kvalitních zápasů, ve kterých v průběhu prokázala stoupající výkonnost, která je v jarní části sezony na týmu patrná.

Trenér Adam Petrouš měl ze svých svěřenců radost. „Chtěl bych kluky pochválit za přístup k turnaji a reprezentaci klubu. Výkony, které kluci předvedli, byly nadprůměrné a bylo vidět, že touží po úspěchu, který byl odměněn probojováním se do finále.“

Na nejvyšší příčku už ale sešívaní nedosáhli. „Finále jsme bohužel nezvládli výsledkově ani kvalitou hry. Bylo vidět, že klukům už v závěru zápasu docházely síly, někteří odehráli všechna utkání na turnaji. Nicméně výsledek, který kluci uhráli, je obrovský úspěch. Žádnému českému zástupci se nikdy nepodařilo postoupit do finále,“ těšilo trenéra.

Na závěr přidal i vzkaz pro svůj tým. „Klukům patří velké díky za odvedenou práci. Chtěl bych vyzdvihnout zejména Patrika Hovorku, Lukáše Lisu, Tomáše Maříka a Václava Schulze,“ pochválil ještě konkrétní opory týmu.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články