PŘEDSTAVENÍ soupeře pro play-off Ligy mistrů: APOEL | SK Slavia Praha
Více

PŘEDSTAVENÍ soupeře pro play-off Ligy mistrů: APOEL

PRAHA - V pátek 4. srpna ve 12:00 se uskutečnil los play-off Ligy mistrů, ve kterém nechyběla díky postupu přes BATE i Slavia. V losu byli sešívaní nenasazení. Vedle Olympiakosu, Kodaně, Celticu a Mariboru jim los určil Apoel Nikosie!

Představení soupeře pro play-off Ligy mistrů:

APOEL FC

Kyperský celek sídlící v hlavním městě Nikósii je s 25 tituly nejúspěšnějším ostrovním celkem. Domácí pohár vyhrál APOEL 20krát, Superpohár 13krát. Na svém kontě má tři účasti ve skupině Ligy mistrů. Největším úspěchem na evropské scéně dosáhl kyperský celek v sezoně 2011-12, když postoupil až do čtvrtfinále Ligy mistrů, kde vypadl s Realem Madrid. V loňské sezoně si zahrál čtvrtfinále Evropské ligy, kde byl vyřazen Anderlechtem.

Domácím stánkem je GSP Stadium s kapacitou 22 859 míst. Stadion byl otevřen v roce 1999. V sezoně 2016-17 byla průměrná návštěva na domácí ligové zápasy 7 126 diváků.

Od roku 2007 působí v kyperském týmu portugalský defenzivní hráč Nuno Morais. Útočník Igor de Camargo je známý z působení ve Stadndardu Lutych a německé Bundesligy. Důležitým článkem byl v uplynulé sezoně argentinský záložník Facundo Bertoglio, který do APOELu přišel z Dynama Kyjev.

Trenérem kyperského celku je od 28. 7. 2017 Georgios Donis. Nový trenér vedl APOEL v odvetném zápase třetího předkola proti FC Viitrolul, zápas skončil výhrou APOELu 4:0.

APOEL se ve druhém předkole utkal s lucemburským Dudelange, díky shodným výhrám 1:0 postoupil do třetí části, kde byl soupeřem rumunský Viitorul. První zápas nedopadl příznivě a APOEL si vezl na Kypr prohru 0:1. V domácí odvetě se v základní hrací době trefil Brazilec Carlao, utkání tak šlo do prodloužení. V něm přidali Giorgios Merkis, Igor de Camargo a Georgios Efrem další trefy a APOEL tak díky výhře 4:0 postoupil do play-off.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články