PŘÍBĚH ZÁPASU: Proti Teplicím jako u Verdunu | SK Slavia Praha
Více

PŘÍBĚH ZÁPASU: Proti Teplicím jako u Verdunu

PRAHA/EDEN - I po druhém jarním zápase pokračujeme s rubrikou Příběh zápasu. Slavia remizovala doma s Teplicemi 2:2, měla ale převahu, kterou nejlépe dokumentují statistiky střel. Právě na ně se zaměřila analýza 18. kola.
Slávisté svého soupeře ohrozili celkem 21 střelami, naopak Teplice vyslaly směrem na naši branku "jenom" 10 projektilů. Mezi tři tyče gólmana Grygara mířilo 6 střel, mimo branku 10, 2 míče skončily na brankové konstrukci a 3 rány zblokovala obrana Severočechů. Uvnitř pokutového území pálili slávisté třináctkrát, čtyři střely z tohoto počtu mířily na branku.

Víckrát ohrozilo v 18. kole soupeřovu branku už jenom Slovácko, které to zkusilo 22krát. Nakonec ale v Jihlavě vybojovalo jen těsnou výhru 1:0.

Sešívaní předvedli za zápas celkem 113 útočných akcí, což je řadí na druhé místo za (poněkud překvapivě) českobudějovické Dynamo. 26 rychlých protiútoků a dokonce 28 útočných akcí ze standardní situace znamená v obou případech nejvyšší číslo ze všech týmů, které se v 18. kole SYNOT ligy předvedly.

Nejpilnějším střelcem nebyl proti Teplicím nikdo jiný než Milan Škoda. Ze svých šesti střel poslal dvě mezi tři tyče - jedna skončila gólem, s jednou si poradil Tomáš Grygar. Škodovi byl nakonec připsán jeden gól, ten hlavou z 19. minuty. Prsty měl ale i v brance, která znamenala vyrovnání na konečných 2:2, když se jeho střela odrazila od břevna do brankáře Grygara a od jeho zad do sítě. Na druhém místě je co do počtu střel Simon Deli, který Grigara vystrašil celkem třikrát. Jednou proti němu musel gólman hostů zasahovat.

"Škoďák" se po 18. kole s 12 góly osamostatnil na čele tabulky střelců. Za dva jarní zápasy má na kontě už čtyři branky.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články