Po dvou brankách a třech bodech, dorosty slavily ve vložených zápasech výhru | SK Slavia Praha
Více

Po dvou brankách a třech bodech, dorosty slavily ve vložených zápasech výhru

PRAHA - Dorostence čekal anglický týden, devatenáctka měla na programu dohrávku s Mladou Boleslaví, U18 hostila ve středu doma Benešov. Mladší dorost předehrával vršovické derby s Bohemkou, aby sešívaným nechyběli v původně naplánovaném termínu reprezentanti z kategorie U17. Všechna mužstva vstřelila shodně dvě branky a radovala se z výhry.

U19

Mladá Boleslav – Slavia 0:2 (0:0)

Branky:
54. Veselý, 90. Jakab

Sestava: Otahal, Gilian, Žežulka, Routek, Pelyak, Lukič (63. Husenský), Valenta (79. Zeman), Vavrouš (86. Ščuka), Čermák (63. Doležal, 89. Jakab), Veselý, Batka

Komentář trenéra Martina Poustky:
Těžké a tvrdé utkání s bojem o každý metr hrací plochy. Domácí hráli aktivně, houževnatě a zodpovědně. Naši kluci si i tak gólové příležitosti vytvořili a dokázali dvě využít, a tak slaví týmové vítězství, které je povzbudí do dalších zápasů.

U18

Slavia – Benešov 2:0 (0:0)

Branky:
Zeman, Heřman

Sestava:
Lisa – Schulz (50. Gábor), Mařík, Hovorka, Jakab – Husenský (60. Skuhravý) – Franc (75. Vaněk), Vávra, Heřman (70. Slezák), Havlina (80. Vaněk)

Komentář trenéra Adama Petrouše:
V zápase s Benešovem jsme vyhráli zaslouženě díky svému kvalitnímu výkonu. Vytvořili jsme si spoustu krásných akcí, ale i tak jsme mnoho šancí zahodili.

U17

Bohemians 1905 – Slavia 0:2 (0:1)

Branky:
16. Krejdl, 73. Lauricella

Sestava: Přibyl, Pek, Stropek, Vyskočil, Souček, Král, Stehno (72. Diviš), Lauricella, Kovařík (63. Semrád), Novák (54. Vejvar), Krejdl

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Středeční mistrovský zápas byl zápasem derby s vršovickou Bohemkou a byl to zápas, který nás hodně bolel. Soupeř přerušoval naše akce často jen za pomoci nedovolených zákroků a faulů v zápase bylo opravdu dost. Přesto jsme v prvním poločase byli lepším týmem a působili jednoznačně fotbalověji. Odměnou nám byla v 16. minutě úvodní branka zápasu po nacvičeném signálu z rohu, kdy celou situaci dohrál ve vápně soupeře útočník Krejdl. Byli jsme týmem, který se dál snažil hru tvořit, ale kvůli množství faulů ze strany soupeře jsme se tolik nedostali k naší rychlé kombinační hře.

Do druhého poločasu jsme tentokrát nastoupili s taktikou především pozorné obrany a neotvírat moc prostor pro ofenzivní akce soupeře především před naším pokutovým územím. Chtěli jsme zůstat dál trpěliví a čekat na šanci rozhodnout zápas. Jenomže na můj vkus jsme byli až moc pasivní a Bohemka nás ve druhém poločase přehrávala a dostala se i do několika šancí, ve kterých nás podržel brankář Přibyl. Přesto jsme v 73. minutě sehráli skvělou ofenzivní akci po ose Diviš–Krejdl a hlavou zakončující záložník Lauricella, který tak definitivně poslal 3 body do Edenu.

Jsme uprostřed anglického týdne, protože nás v neděli čeká tým Pardubic, a já jsem rád, že kluci zvládli vršovické derby vítězně a k tomu jim gratuluji. Chtěl bych také moc poděkovat trenérovi Bohemky „Sekimu“, že nám vyšel vstříc s přeložením zápasu a umožnil nám kvůli nominaci hráčů na EURO U 17 hrát v silnější sestavě a za to si ho moc vážím!

U16

Bohemians – Slavia 1:2 (1:1)

Branky Slavie: Stříbrský, Bielesz

Sestava:
Radimský – Stojka, Straka, Schneider, Bílek (25. Kotěra) - Beňo, Cejnar (60. Petrák), Bielesz – Suk (41. Sodoma), Lauricella (74. Plucha), Stříbrský (60. Douděra)

Komentář trenéra Petra Karocha:
Celkově byl zápas poměrně vyrovnaný s naší občasnou mírnou herní převahou. Po našem aktivním začátku a dvou nevyužitých šancí otevřel skóre M. Stříbrský střelou z dálky. Vyrovnávací gól přišel po rohovém kopu domácích, kdy jsme nezachytili náběh hlavičkujícího soupeře. Po bojovném a vyrovnaném úvodu druhé půle jsme se začali prosazovat z rychlých protiútoků a vytvořili si několik čistých šancí. Vítězný gól přidal ze samostatné akce L. Bielesz.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články