Poprvé doma: Slavia v pátek přivítá Baník | SK Slavia Praha
Více

Poprvé doma: Slavia v pátek přivítá Baník

PRAHA – Slavia v pátek přivítá v Synot Tip Areně v Edenu Baník Ostrava. Úvodní domácí utkání proti ostravskému soupeři sehrají sešívaní v pátek 1. srpna od 20:15.
„Přál bych si, aby v utkání pokračovalo takové to klasické spojení hráčů s diváky, jak tomu bylo na Slovácku. Z toho jsem nadšený. Věřím, že jsme vítězstvím přilákali fanoušky do Edenu a že bude taková atmosféra, ve které diváci poženou hráče za vítězství a hráči v utkání odevzdají vše. Nemusí se třeba povést vítězství, ale jdeme do utkání s tím, že chceme vyhrát a chceme předvést kvalitní výkon,“ říká trenér Slavie Miroslav Beránek.

Slavia je až na dva dlouhodobé marody téměř kompletní. „Samozřejmě budou chybět Tomáš Mičola a Pavel Vyhnal. Zápas s Baníkem vynechá také Martin Dobrotka, který má nakopnutý kotník ze Slovácka a chceme, aby byl připraven příští týden. V tréninku s mužstvem už je i Damien Boudjemaa,“ objasňuje trenér Slavie.

V letní přípravě i v prvním ligovém utkání na Slovácku se v základní sestavě zabydlel obránce Jan Mikula, který by si proti Baníku mohl připsat premiéru na domácím stadionu. „Těším se hodně. Bude to můj první zápas před našimi fanoušky v Edenu. Zároveň doufám, že budě vítězný,“ věří před pátečním střetnutím Mikula.

Slávisté budou chtít potvrdit zisk tří bodů ze Slovácka. „Výsledkově máme na co navazovat ale doufám, že herně to bude lepší. Na Slovácku jsme v první půli byli horším týmem, po přestávce jsme se zvedli a měli jsme i šance. Se štěstím a bojovností jsme to otočili,“ komentuje pravý obránce.

„Myslím, že to bude vyrovnané utkání. Doufám, že budeme v zápase lepší a povede se nám vyhrát a navážeme tak na úspěch z prvního kola,“ dodal Mikula.

Dalším hráčem, který ještě v Edenu nehrál, je záložník Aldo Baéz. „Těším se opravdu moc. Bude to můj první zápase na našem krásném stadionu. Věřím, že nás dorazí podpořit hodně fanoušků a bude skvělá atmosféra,“ hledí k duelu s Baníkem argentinský záložník, který má pátečního soupeře nastudovaného.

„Baník znám, hráli jsme v létě proti nim přípravu s Trenčínem. Vím, jaké mají mužstvo, znám několik jejich hráčů. Viděl jsem je také, když hráli v minulém kole proti Dukle. Myslím, že to bude těžký zápas, ale pokud budeme plnit věci, které budeme mít za úkol, a budeme makat na sto procent, tak si myslím, že můžeme vyhrát,“ zakončila letní posila Slavie.

Přijďte na stadion včas, vyhnete se frontám

Slavia prosí své fanoušky, aby v pátek nenechávali svůj příchod na stadion na poslední chvíli. Jelikož si bude chtít řada slávistů zakoupit svou permanentní vstupenku na celou sezonu, budou u pokladen u vstupu č. 4 vyčleněna dvě okénka pro nákup permic. Pokud nechcete čekat frontu u pokladen, můžete také využít koupi vstupenky přes internet zde. Více informací o prodeji vstupenek na zápas s Baníkem najdete zde.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články