Poprvé v reprezentaci! Simon Deli si zahraje za mistry Afriky | SK Slavia Praha
Více

Poprvé v reprezentaci! Simon Deli si zahraje za mistry Afriky

PRAHA – Simona Deliho čeká velká premiéra. Poprvé ve své kariéře totiž oblékne reprezentační dres Pobřeží Slonoviny. Aktuální mistry Afriky čekají dvě přípravná utkání, a to s Angolou a Guineou.
Simon Deli si reprezentační atmosféru vyzkoušel v mládežnických výběrech, teď ho čeká premiéra v A týmu. „Chtěl bych poděkovat Bohu, jsem velmi šťastný za mou první nominaci do A-týmu,“ uvedl slávistický střední záložník.

„Je to opravdu skvělý moment v mé kariéře. Chtěl bych si celý reprezentační sraz užít a udělám všechno pro to, abych se v týmu udržel,“ prozrazuje své cíle pro sraz národního týmu. „Věřím, že mě uvidí rodina. Chtěl bych také poděkovat týmovým spoluhráčům a Slavii, bez toho bych se tam nedostal,“ dodal.

Pobřeží Slonoviny bude hrát ve čtvrtek 26. března s Angolou a v neděli 29. března s Guienou. Obě utkání bude hrát po dlouhé době doma, aby si fanoušci užili čerstvé mistry Afriky. „Opravdu se těším na spoluhráče. Vždycky jsem si chtěl jednou zahrát ve dvojici s Kolo Touré, abych se od něj hodně naučil, a teď se mi to možná splní. I kdyby jen na tréninku. Navíc by měl jet i Yaya Touré, další velká hvězda, a samozřejmě Bony Wilfried,“ prozrazuje Simon Deli, který útočníka, jenž prošel českou ligou, velmi dobře zná.

„Znám ho i mimo fotbal a navíc máme stejného agenta. Pokud budu něco potřebovat, věřím, že mi určitě poradí,“ usmívá se Simon Deli na adresu svého reprezentačního spoluhráče Bonyho Wilfrieda. 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články