Portugalská hvězda Danny posílí Slavii! | SK Slavia Praha
Více

Portugalská hvězda Danny posílí Slavii!

PRAHA - Zvučnou posilu získala Slavia pro novou sezonu. Dvouletý konrakt v klubu podepíše Danny. Portugalská hvězda, která posledních osm let hrála v Zenitu Petrohrad.
Jsem hrozně rád, že Danny patří do našeho kádru. Jak Danny, tak Altintop a Rotaň jsou obrovské hvězdy a přesto se chovají ohromně skromně. Zaslouží velký respekt," uvedl k příchodu portugalského záložníka předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Jak novou akvizici ze Zenitu Petrohrad hodnotí trenér Jaroslav Šilhavý? Asi největší individualita. Ze strany chodí pod útočníky, chce dávat góly, tlačí se do vápna. V přechodové fázi je hodně silný. Vedení míče, rychlost práce s míčem, v tom je výborný," doplnil kouč. Danny se k týmu připojí na začátku příštího týdne. Následně se budete moci těšit na jeho první rozhovor v sešívaném!

Danny, celým jménem Daniel Miguel Alves Gomes, ukončil v létě angažmá v ruském Zenitu Petrohrad. Rodák z venezuelského Caracasu se ještě jaké dítě odstěhoval s rodiči na Madeiru, kde začal hrát fotbal v místním celku C.S. Marítimo, v němž se probojoval až do A-týmu a debutoval v nejvyšší portugalské lize. Následoval přestup do Sportingu Lisabon, kde si poprvé zahrál kvalifikaci Ligy mistrů i Pohár UEFA, v němž Sporting skončil na druhém místě. V únoru 2005 Portugalsko definitivně opustil, když si ho vyhlédl Dynamo Moskva. Zde zůstal portugalský reprezentant tři a půl roku. Ofenzivně laděný záložník má za sebou řadu úspěchů v ruském fotbale. 

V dresu Zenitu Petrohrad, kam přestoupil v srpnu 2008, získal tři mistrovské tituly, dvakrát vyhrál domácí pohár a jednou superpohár. V úvodním roce svého působení také za Zenit, tehdy vítěze Poháru UEFA, odehrál Superpohár UEFA 2008. Ruský tým porazil Manchester United 2:1 i díky Dannyho brance a portugalský záložník byl jmenován hráčem utkání. V roce 2010 byl také zvolen nejlepším hráčem ruské ligy. Za Zenit odehrál celkem 165 ligových utkání, v nichž vstřelil 48 branek. V evropských pohárech odehrál za svou kariéru celkem 74 zápasů, vstřelil 13 branek a připsal si 12 asistencí.



Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články