Posila mezi tyčemi. Do Slavie přichází Ondřej Kolář | SK Slavia Praha
Více

Posila mezi tyčemi. Do Slavie přichází Ondřej Kolář

PRAHA – Slavia hlásí novou posilu mezi tyčemi! Do Edenu přestupuje z Liberce gólman Ondřej Kolář, který podepsal smlouvu do 30. června 2021.
Červenobílí v pondělí přivítali dvě avizované posily. Po administrativní stránce byl dotažen přestup obránce Ondřeje Kúdely, který přichází z Liberce za částku 10 milionů korun. Ze severu Čech míří i brankář Ondřej Kolář, a to za 25 milionů korun.

„Ondra Kolář je od mládí považován za velký talent. Ne úplně vždy s ním nakládal, jak měl. Jeho dispozice ho předurčují pro velký fotbal, ale trápily ho zdravotní problémy a možná i proto ještě není úplně někde jinde. Naštěstí pro něj v posledním období všechno funguje, jak má, a Ondra začíná prokazovat, co v něm je. Věříme, že působení ve Slavii bude dalším krokem v jeho kariéře a že svůj talent u nás naplno uplatní,“ říká k příchodu nového brankáře sportovní ředitel Jan Nezmar.

„Trvalo to strašně dlouho, sám jsem byl nervózní. Jsem rád, že to dopadlo, hrozně se na to těším. Slavia je pro mě aktuálně asi nejlepší volba. Je to ambiciózní tým, jsou tu trenéři, která znám, a těším se na další spolupráci,“ říká třiadvacetiletý Ondřej Kolář.

„Ondřej Kolář se svými výkony zařadil mezi nejžádanější mladé gólmany v Čechách, zájem o něj byl z českých i zahraničních klubů. Po vynucené pauze prokázal obrovskou vůli po návratu a chuť do fotbalu, na podzim byl právem hodnocen jako jeden z nejlepších brankářů v lize. Liberec si chtěl Ondru pro jarní zápasy udržet, jednání nebyla jednoduchá. O to více si vážím toho, že s konečnou podobou dohody jsou spokojeny všechny strany. Sportovní úsek Slavie zná Ondřeje velmi dobře, jsou si vědomi jeho sportovních i lidských kvalit. Samozřejmě ho čeká tuhý boj o pozici jedničky, ale na tuto výzvu je po všech stránkách připraven,“ dodává Viktor Kolář z agentury SPORT INVEST, která hráče zastupuje.

Brankář Ondřej Kolář se narodil 17. října 1994 v Liberci, kde také začal svou fotbalovou kariéru a dostal se zde také do A-týmu. Na jaře roku 2013 odešel na půlroční hostování do Varnsdorfu. V Liberci působil spolu s Přemyslem Kovářem. Svůj debut v ligovém zápase si připsal v závěru sezony 2013/14, když stál v brance Liberce proti Olomouci. Podzim roku 2016 hostoval opět ve Varnsdorfu.

Ondřej Kolář nastupoval také za mládežnické reprezentace, poprvé nastoupil za tým U18, postupně pak nastupoval také za týmy U19, U20 a U21.



Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články