Posila z Afriky: K týmu se připojí Ghaňan Joseph Mensah | SK Slavia Praha
Více

Posila z Afriky: K týmu se připojí Ghaňan Joseph Mensah

PRAHA – Slávisté v neděli večer mezi sebou na Tenerife přivítají nového spoluhráče. Slavii by měl posílit devatenáctiletý ghanský ofenzivní záložník Joseph Mensah.
„Po obdržení víza odcestoval Joseph Mensah přes Prahu na Tenerife, kde se v neděli večer připojí k A-týmu a absolvuje s ním kondiční soustředění. S hráčem bude uzavřena smlouva o půlročním hostování s opcí na tři roky," uvedl generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle.

Devatenáctiletý Joseph Mensah naposledy působil v ghanském klubu Liberty Professionals, v letošní sezoně vstřelil ve 13 zápasech jeden gól a sedmkrát byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

„Jde o mladého a talentovaného hráče, skautováného Slavií v rámci cesty do Ghany, kterou jsme organizovali. Hráč má potenciál se zde adaptovat a uspět, možné je následné uplatnění přestupové opce. Příchodu byl hráč nakloněn i proto, že dobře sledoval progres, jaký zde zaznamenal jeho krajan, liberecký Isaac Sackey,“ uvedl hráčský agent Viktor Kolář, jehož společnost SPORT INVEST Group transfer afrického fotbalisty zprostředkovávala.

„Jsem moc rád, že můžu být ve Slavii. Měl jsem i jiné nabídky, ale rozhodlo jednání klubu. Bylo rychlé a velmi sympatické. Slavia má mnoho mladých a nadějných hráčů. Věřím, že dobře zapadnu,“ doufá nová posila Slavie Joseph Mensah.

S jakým cílem přichází Joseph Mensah do Edenu? „Udělám, co bude v mých silách, aby se mnou Slavia i její fanoušci byli spokojeni. Slavia na tom teď není příliš dobře a budu se snažit, abych týmu co nejvíce pomohl,“ sympaticky prozradil nadějný fotbalista, který dle svých slov nejraději hraje na levé straně zálohy. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články