Přání k narozeninám? Tři body, říká Martin Latka | SK Slavia Praha
Více

Přání k narozeninám? Tři body, říká Martin Latka

<p> Martin Latka oslavil v p&aacute;tek 28. narozeniny a c&iacute;l před derby m&aacute; jasn&yacute;: Z&iacute;skat tři body v pln&eacute;m Edenu sl&aacute;vistů.</p>

Martin Latka na tiskové konferenci před derby. Foto: Michal Býček.

 

EDEN/PRAHA - Martin Latka včera oslavil své 28. narozeniny a dárek je jasný. Vítězství v derby. „Doufám, že půjdeme do vedení jako na jaře a dotáhneme to k výhře,“ říká Martin Latka.

 

Slavii v poslední době zdobí skvělá obrana, Sparta naopak tři zápasy za sebou prohrála. Vidíte před derby nějakého favorita?

„Myslím si, že máme rovnocenné šance. Minulý rok byl jasný, nám se nedařilo, Sparta bojovala o titul. A stejně to dopadlo jinak, než se předpokládalo. Ale dneska bych řekl, že není důvod, aby Sparta byla favoritem."

 

Takže sparťanská neúspěšná série nebude mít na zápas vliv?

„Minulou sezonu jsme se trápili, celé jaro jsme hráli podivně a málem jsme je tady porazili. S tím nikdo nepočítal. Je to tak specifický zápas, že nehraje roli, že jsme čtyřikrát hráli s nulou a Sparta třikrát prohrála. To se maže."

 

Právě na jaře jste poslal Slavii ve 14. minutě do vedení. Nechtěl byste to zopakovat a nadělit si tak dárek k narozeninám?

„Bylo by krásné do derby vstoupit jako do toho posledního. Doufám, že opět půjdeme do vedení a tentokrát už to dotáhneme do vítězného konce. A k narozeninám bych si nejvíc přál tři body a vyprodaný Eden plný slávistů.“

 

Eden je pro slávisty v ligovém derby ale zakletý. Ještě jste tu Spartu neporazili...

„Aspoň máme o další motivaci postaráno. Už by bylo zapotřebí sérii utnout, vyhrát tady a nastartovat novou.“

 

Na jaké derby vy vzpomínáte nejraději?

„To bylo v roce 2005, porazili jsme na podzim Spartu na Strahově 4:1. Někteří kluci v té době ještě podávali míče, třeba Ondra Petrák. Když mi to říkal, musel jsem se tomu smát."

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články