Před klukama musím smeknout, chválil trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Před klukama musím smeknout, chválil trenér Šilhavý

PŘÍBRAM - Červenobílá útočná síla se ukázala v zápase s Příbramí. „Byla radost sledovat, jak měli naši hráči chuť dávat góly,“ usmíval se na tiskové konferenci trenér Jaroslav Šilhavý.
„Kdybych měl říct, že jsem to čekal, nebyla by to pravda. Musím kluky pochválit, smeknout před nimi. Oproti prvnímu zápasu s Jihlavou jsme byli produktivní, celkem brzy jsme šli do vedení. Chtěl jsem hrát aktivně od začátku, to se povedlo. Do poločasu jsme přidali dvě branky, po přestávce ještě jednu,“ těšil Jaroslava Šilhavého průběh utkání.

Slavia nastřílela Příbrami osm branek. „Mladý domácí tým to zaskočilo, nebyli schopni nám vzdorovat. My jsme si naopak vytvářeli další šance a mohli jsme přidat další góly. Domácí nám to usnadnili tím, že se snažili hrát dopředu, napadali nás. Když jsme překonali první vlnu, dokázali jsme si s tím poradit,“ popisoval trenér průběh utkání.

Konečné skóre ale nechtěl přeceňovat. „Výsledek beru s respektem i z úcty k soupeři, jsem rád, že se nám to podařilo. Je to skvělá pozvánka na další zápasy. Doufám, že na Plzeň bude plný stadion a lidi uvidí dobrý fotbal,“ přeje si.

Michael Ngadeu zasáhl do zápasu až jako střídající hráč, i tak ale vsítil hattrick. „Nikdo nemá jisté místo a Michael ještě musel plnit nějaké povinnosti pro Africký pohár národů, tudíž neabsolvoval celý tréninkový mikrocyklus. Akceptoval, že nebude v základu. Asi nebyl ani naštvaný, když přišel a dal tři branky. Bylo to nečekané. Kéž by mu to vydrželo… Je nesmírně silný hráč, což ukazoval i na Africkém poháru. Asi se mu ale každý zápas nepovede hattrick,“ smál se trenér.

Svou první branku dal Ngadeu po rohovém kopu. „Je silný ve standardkách, má k tomu předpoklady. Jeho druhá střela zapadla do branky milimetrově a penaltu mu nešlo odepřít. Předpokládám, že bude muset dát něco do kasy,“ prozradil.

Další výraznou postavou byl Jan Sýkora, který si k jedné brance připsal tři asistence. „Honzu musím pochválit, byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti. Úvod obstaral on, na první gól nahrál, druhý dal sám hlavou. Pral se, bojoval. Hlavně v první půli byl nejlepší na hřišti, proto jsme si ho vyhlédli. Věřím, že ho ctižádost požene stále dál,“ těší jeho výkon kouče Slavie.

Druhý zápas odehrál jako levý obránce nováček Per-Egil Flo. „Věřím, že Pef, jak se mu zkráceně říká, půjde ještě nahoru. Měl výpadky zdravotního rázu, ale pomalinku se hrabe nahoru. Je na něm vidět hlavně zkušenost, rozvaha a klid,“ okomentoval jeho výkon trenér.

Slavia se díky vítězství vyhoupla do čela tabulky. „Když se člověk koukne na tabulku, je to příjemné, ale je to pomíjivé. Budeme tam týden, třeba to upevníme. V tuhle chvíli to nic neznamená,“ stojí nohama na zemi trenér.

Týmu ale v oslavách bránit nebude. „Ať si tu radost kluci užijou, zítra je volno. Ať už ale myslí na další zápas a na to, kam chceme jít. Podle mého názoru forma stoupá, a to i se změnami, které jsme v zimě udělali. První velký zápas nás čeká v neděli s Plzní, a ten teprve ukáže, jak jsme na tom,“ uvědomuje si.

Koho do souboje o první místo pošle? Rozhodování bude složité. „Jsou to příjemné starosti, ale komunikace s týmem musí probíhat. Kapitán Jirka Bílek nenastoupil do druhého zápasu, ale jeho role v kabině je pořád stejná. Někdo to bere lépe, někdo hůř. Jsme tu ale všichni pro tým, věřím, že to pošlape,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články