Představenstvo klubu k aktuální situaci ve fotbale | SK Slavia Praha
Více

Představenstvo klubu k aktuální situaci ve fotbale

PRAHA – V pátek odpoledne se sešlo představenstvo SK Slavia Praha fotbal a.s.. Na klubovém webu zveřejňujeme závěry, které ze zasedání představenstva vyplynuly vzhledem k současné situaci ohledně FAČR a předsedy Miroslava Pelty:

1

Jsme přesvědčeni, že situace je velmi vážná, nelze ji bagatelizovat a řešení odkládat. Valná hromada by se měla konat a jednat. Odklady pro „získání“ času jsou nepřijatelné. Čas bohužel vypršel.

2

Iniciovali jsme už jednání majitelů klubu a požádali LFA o jeho svolání. Majitelé klubu LFA jsou kromě státní správy a samosprávy a velkých sponzorů těmi, kteří do fotbalu nejvíce investují a měli by v nynější vážné situaci obvinění předsedy FAČR i FAČR samotné převzít za budoucnost fotbalu vyšší míru odpovědnosti. Je potřeba nalézt shodu a široce přijatelné řešení.

3

Diskutujeme na úrovni majitelů Slavia – Sparta, které jsou nejen nejstarší, ale také finančně nejsilnější kluby v českém fotbale a musí pomoci. Smyslem konání však nebude dosadit vlastní lidi a fotbal ovládnout, ale podpořit kredibilní a široce respektované osobnosti, které by fotbal vyvedly z krize.

4

Měla by vzniknout „úřednická vláda“ z osobností jako je Jiří Šimáně, Pavel Kuka, Zdeněk Grygera, Petr Mlsna nebo Petr Fousek.

5

Očista fotbalu by měl být národní zájem a lidé stojící v čele fotbalu by měli být kredibilní pro státní správu a samosprávu. V případě odsouzení FAČR hrozí zastavení dotací, což může vážně postihnout kluby nižších soutěží. Musí dojít k nastavení jasného a transparentního systému financování.

6

Ať byl Miroslav Pelta jakýkoliv, minimálně v poslední době si uvědomoval, že situace v Komisi rozhodčích a dalších agendách zašla příliš daleko a snažil se o pozitivní změny. Odmítáme návrat atmosféry strachu mezi rozhodčí a delegáty.

7

Ve vedení FAČR nechceme nikoho, kdo byl v minulosti podezřelý z korupce nebo ovlivňování rozhodčích a zápasů. Kandidáti by také měli mít čisté lustrační osvědčení. Když používání nesportovních metod ČR tvrdě kritizuje na mezinárodní úrovni, např. vůči biatlonu v Rusku, měla by být schopná zamést si před vlastním prahem.

8

Investujeme jak do klubu, tak jako partner reprezentace do českého fotbalu velké finanční prostředky. Chceme, aby investice měly sportovní smysl, chceme fair play fotbal. Budeme jednat o podpoře změn i s dalšími velkými partnery/sponzory a podporovateli českého fotbalu.

9

Je to pro fotbal jedinečná příležitost, jak začít novou éru a vrátit fotbalu kredibilitu a důvěru veřejnosti.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články