Přehledně: Sešívaní v reprezentacích | SK Slavia Praha
Více

Přehledně: Sešívaní v reprezentacích

Ve druhé polovině reprezentačních srazů čekaly na hráče Slavie další duely v dresech národních týmů. A-tým Česka si poradil s Čínou v poměru 4:1. Neslavně dopadly kvalifikace ME pro mládežnické celky, žádný z nich se na závěrečný turnaj nepodívá.

Česká republika

A-tým

Český národní A-tým čekal turnaj China Cup ve městě Nanning. V prvním duelu změřil český tým síly s Uruguayí. Do utkání nastoupili v základní sestavě Jan Bořil a Tomáš Souček. Krajní obránce střídal kvůli zdravotním problémům ve 38. minutě, Tomáš Souček odehrál 76 minut. Uruguay díky trefám Suareze a Cavaniho zvítězila 2:0. V druhém zápase hrálo Česko s domácí Čínou, v základu byl Stanislav Tecl, který odehrál první poločas. V závěru přišel do hry Tomáš Souček, který se dostal k jedné povedené střele, ta však skončila na tyči. Český tým zvítězil 4:1.

U21

Lvíčata v boji o postup na ME U21 vrátila Chorvatsku vysokou porážku na půdě balkánského soupeře, v Karviné porazili čeští mladíci Chorvatsko 2:1. Parádní asistencí na vítěznou trefu se blýskl Daniel Trubač. V dalším zápase v Řecku odehrál Daniel Trubač plnou porci minut, Lvíčata ale prohrála 0:3.

U20

Povedené výsledky v soutěži Elite Tournament potvrdil reprezentační výběr U20 také proti Itálii. Pod vedením kapitána Matěje Chaluše porazil Itálii 1:0! Právě mladý stoper svou trefou v poslední minutě zápasu rozhodl o výhře Česka. Celý zápas odehrál také Daniel Souček, Jan Kuchta a Pavel Bucha přišli do hry ve druhém poločase. Ve druhém zápase si čeští mladíci připsali další skvělý výsledek! Český tým porazil Nizozemko 3:1! První brankou zápasu se na výhře podílel Jan Kuchta, který odehrál 87 minut. Matěj Chaluš a Daniel Souček odehráli celý duel. Pavel Bucha byl střídán v 56. minutě. Česko U20 obsadilo v Elite Tournament krásné třetí místo.

U19

Týmu U19 se závěrečná část kvalifikace na ME U19 nepovedla a v létě se tak na závěrečný šampionát nepodívá. V prvním zápase měli čeští mladíci velkou šanci na vítězství, pokutový kop ale neproměnili a s Polskem se tak rozešli smírně 0:0. V druhém utkání s Řeckem pak celek U19 prohrál 2:3. V obou zápasech odehrál Vojtěch Mareš celých 90 minut. Kvalifikaci uzavřel výběr U19 střetnutím s Itálií, který skončil 1:1, Vojtěch Mareš naskočil do utkání v 78. minutě.

U18

Celek U18 změřil dvakrát síly s Dánskem. První duel skončil jasnou výhrou Česka v poměru 3:0. V základní sestavě nastoupil Michael Hönig, v 63. minutě ho vystřídal Matěj Valenta, který si připsal asistenci na třetí branku českého týmu. Druhý zápas skončil remízou 2:2, Matěj Valenta v něm tentokrát odehrál 75 minut.

U17

Také druhý mládežnický celek odchází z kvalifikace o postup na mistrovství Evropy s nepořízenou. V prvním zápase, ve kterém nastoupili v základu Jakub Markovič, Daniel Kosek, Jan Žambůrek, Matěj Vít a Ladislav Krobot, nestačil výběr U17 na Srbsko výsledkem 0:2. Také druhý zápas skončil prohrou 0:2, tentokrát stál Česku v cestě výběr Španělska. V základní sestavě se tentokrát objevili Jakub Markovič, Jan Žambůrek a Michal Kubáň, v průběhu zápasu přišel do hry Ladislav Krobot. V posledním duelu o čest změřil tým U17 síly s Ukrajinou, v základní sestavě byla dvojice Žambůrek – Kubáň, v průběhu zápasu přišel do hry Ladislav Krobot. Duel skončil bez branek.

Ukrajina

Eduard Sobol přišel do zápasu proti Saudské Arábii do hry v 65. minutě, utkání skončilo remízou 1:1. Do druhého utkání nastoupil Eduard Sobol v základní sestavě, proti Japonsku odehrál 62 minut, Ukrajina zvítězila 2:1.

Kamerun

Michael Ngadeu odehrál proti reprezentaci Kuvajtu druhý poločas, Kamerun zvítězil 3:1.

Pobřeží Slonoviny

Do utkání proti Moldavsku přišel Simon Deli v 57 minutě. Jeho tým odešel z utkání s vítězstvím 2:1.

Zahraniční hráči mládeže

Andrei Sintean odehrál za Rumunsko U19 proti Srbsku a Švédsku 65 a 11 minut, oba zápasy skončily výhrou Rumunska, třetí duel skončil rozhodující prohrou Rumunska, která znamenala nepostup na ME U19. Kristijan Trapanovski s Makedonií U19 první dva duely prohrál, v posledním zápase si však Makedonie vyšlápla na Anglii a zvítězila 2:0., Bosna U19 s Imadem Rondićem prohrála všechny tři své duely. Rakousko s Ericem Schnürerem odchází z kvalifikace ME U19 se čtyřmi body za výhru, remízu a prohru.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články