Premier Cup: Slávisté vypadli smolně ve čtvrtfinále a skončili sedmí | SK Slavia Praha
Více

Premier Cup: Slávisté vypadli smolně ve čtvrtfinále a skončili sedmí

PRAHA - Jubilejní dvacátý ročník NIKE PREMIER CUPu se odehrál o uplynulém víkendu na Strahově. Turnaj určený pro hráče ročníku 2001 a mladší zakončili naši mladíci na sedmém místě.
Slavia byla nalosována do skupiny B, kde se utkala s Baníkem Ostrava, Frýdkem-Místkem, Bardejovem a Bánskou Bystricou.

Úvodní utkání s Baníkem Ostrava skončilo 0:0. V druhém utkání porazila Slavia Bánskou Bystricu 2:0, ve třetím zápase byl naším soupeřem tým ze Slovenska, tentokrát Bardejov. S ním si naši mladíci poradili vysoko 4:0. Posledním soupeřem byl Frýdek-Místek, který Slavia porazila těsně 1:0.

Úspěšné účinkování v základní skupině znamenalo postup do čtvrtfinále z prvního místa. Ve čtvrtfinále čekal Slavii další slovenský tým, tentokrát Trnava. Ta byla bohužel nad síly našich hráčů a utkání prohráli 0:1 a čekala je tedy pouze utkání o 5.-8. místo.

Utkání proti Hradci tým výsledkově nezvládl a prohrál 0:3, v zápase o konečné sedmé místo se Slavia utkala opět s Baníkem Ostrava, v něm byla Slavia tentokrát úspěšnější, vyhrála 2:1 a obsadila tak konečné sedmé místo.

Účinkování na turnaji hodnotil trenér
Petr Karoch: „Základní skupinu jsme s přehledem vyhráli, i když úplná spokojenost s herním projevem v utkání s Bánskou Bystricí nepanovala. Ve čtvrtfinále jsme se nedokázali fotbalově prosadit proti pozdějšímu vítězi Trnavě. Fyzická a taktická vybavenost tohoto soupeře byla pro naše hráče nepřekonatelná. V dalším zápase jsme herně převyšovali Hradec Králové, bohužel vytvořené šance nebyly využity. Soupeř nás potrestal z rychlých protiútoků třemi brankami. Porážka byla krutá a neodpovídala průběhu zápasu. Turnaj jsme zakončili na sedmém místě po výhře 2:1 nad Baníkem Ostrava. Očekával jsem lepší umístění. Herně jsme byli lepší než naši soupeři, ale malá efektivita v útočné fázi a lacino obdržené branky odpovídaly sedmému místu. Naším nejlepším hráčem byl ofenzivní záložník Jan Žambůrek,“ uvedl k učinkování na turnaji Petr Karoch.

Trenér Pavel Vyhnal: Jsem zvědavý, za jak dlouho o letošních účastnících uslyšíme

Velmi bohaté zkušenosti s Premier Cupem má trenér Pavel Vyhnal. A právě dnes je to přesně dvacet let od doby, kdy začal ve Slavii nynější trenér Slavie U13 trénovat. Ten je ve dvacetileté historii turnaje nejúspěšnějším trenérem, se Slavií se mu povedlo vyhrát turnaj čtyřikrát. Poprvé to bylo v roce 2003, kdy dovedl k vítězství ročník 1988, o rok později se mu povedlo vyhrát také s ročníkem 1989. Další úspěchy přišly v letech 2007 a 2009, tehdy to bylo s hráči ročníku 1992 a 1994. Blízko úspěchu byl Pavel Vyhnal se svým týmem složený z hráčů ročníku 1998 v roce 2013, tehdy však ve finále prohrál na pokutové kopy.

„Na všechny výhry v Nike Cupu vzpomínám velice rád a byl jsem moc potěšen, že jsem mohl být při tom. Od roku 2003 do letoška se mě podařilo pro Slavii vyhrát tento turnaj čtyřikrát, a to ještě v roce 2013 skončil ročník 98 druhý, když prohrál až ve finále na penalty. V každém ročníku, který turnaj vyhrál, se sešla celá řada kvalitních hráčů, kteří se dnes prosazují v české lize, někteří dokonce v ligách evropských. Turnaj má svá specifika, jako například hrací doba, počet nominovaných hráčů atd. Není slabých soupeřů a každé zaváhání může být osudné. Turnaj je po společenské, ale hlavně po sportovní stránce, na té nejvyšší úrovni. Přál bych každému mládežnickému trenérovi, aby se mohl takového turnaje zúčastnit,“ zavzpomínal Pavel Vyhnal na účast v turnaji.

Pavel Vyhnal také vzpomněl na hráče, které dříve vedl: „Je celá řada hráčů, kteří se mnou absolvovali Nike Cup, a kteří se pohybují na té nejvyšší úrovni, nechci na někoho zapomenout. Tak od těch nejstarších: Marek Suchý, Jirka Valenta, Marcel Gecov, Milan Černý, Bořek Dočkal, Lukáš Vácha, Tomáš Necid, Tomáš Pekhart, Ondra Petrák, Robert Hrubý. Mnozí další hráči se pohybují mezi první a druhou ligou, takže se v dospělé kopané uplatnili, a za to jsem moc rád,“ těší slávistického mládežnického trenéra.

„Letošní ročník jsem samozřejmě sledoval, ostatně tak jako každý rok a musím říci, že se naši kluci určitě nemají za co stydět. Někteří pomýšleli třeba na lepší umístění, ale jak už jsem se zmínil, někdy rozhodují zdánlivé maličkosti a třeba i trochu štěstíčka. I v tomto ročníku je několik zajímavých hráčů, tak jsem zvědav, za jak dlouho o nich třeba uslyšíme,“ zhodnotil vystoupení našich mladíků na letošním ročníku. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články