Proběhl nábor Slavie: MČ Praha 10 věnovala téměř 1,4 milionu | SK Slavia Praha
Více

Proběhl nábor Slavie: MČ Praha 10 věnovala téměř 1,4 milionu

PRAHA/EDEN - Ve čtvrtek proběhl na „umělce“ v Edenu tradiční nábor malých slávistů. Do nového týmu ročníku 2008 přišlo téměř dvacet dětí.
Samotný nábor zahájil s manažerem slávistické mládeže Karolem Kiselem starosta Prahy 10 Milan Richter. MČ Praha 10 se totiž rozhodla věnovat na slávistickou mládež téměř 1,4 milionu korun.
 
„Doufám, že jste přišli všichni s nadšením. Jsme moc rádi, že jste tady. Rádi mezi sebou přivítáme i starostu Prahy 10, se kterou velmi úzce spolupracujeme nejen při organizaci našich turnajů," zahájil nábor manažer mládeže Slavie
Karol Kisel.

„My jsme rádi, že na Praze 10 máme Slavii a že Slavia připravuje naše děti pro budoucí kariéru, ale i kdyby ta kariéra neměla být tak velká, tak děti aspoň dobře potrénují, což je moc fajn,“ těší
starostu MČ Prahy 10 Milana Richtera.

„Na Slavii jsou profesionálové, to nás těší, a protože sport není laciný a je zátěží i pro rodiče, tak jsme se rozhodli věnovat na slávistickou mládež téměř 1,4 milionu korun. Jsme přesvědčeni, že to bude dobře ne utraceno, ale proinvestováno," sdělil přítomným trenérům, ale i rodičům starosta Prahy 10.


Slavia jedenáctou nejlepší líhní talentů v Evropě!


Když malí slávisté a jejich rodiče přišli domů, mohli se přesvědčit o tom, že dát své potomky na fotbal do Slavie, je tím správným krokem. Z průzkumu Mezinárodního centra pro sportovní studia (CIES), což je společný projekt FIFA a švýcarské univerzity v Neuchâtelu, vyplývá, že Slavia je na jedenáctém místě v Evropě, co se uplatnění svých odchovanců v profesionálním fotbale týče.

Rozhovor s manažerem Karolem Kiselem a starostou Prahy 10 přináší Slavia TV:

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články